Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Jūsų renkamas numeris nuo kitų metų nebeveiks“: ragina atnaujinti kontaktus ne tik telefone

„Jūsų renkamas numeris nuo kitų metų kovo 1 dienos nebeveiks. Pakeiskite aštuonetą į nulį numerio pradžioje“ – tokį pranešimą prieš sujungimą šią savaitę jau išgirdo dalis mobilaus ir fiksuotojo ryšio „Telia“ klientų, renkančių numerį su 8 priekyje. Tokiu būdu siekiama priminti vartotojams apie artėjančius pokyčius ir raginama iš anksto atsinaujinti kontaktus, rašoma „Telia“ pranešime spaudai.
Telefonas
Telefonas / 123RF.com nuotr.

Ekspertai perspėja, kad didžiausių siurprizų gali pateikti ne telefonai, o SIM korteles naudojantys išmanieji įrenginiai.

Lietuvos ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) nuo kitų metų visus šalies mobiliojo ryšio operatorius įpareigojo nuo 2025 m. kovo 1 d. atsisakyti dar nuo sovietinių laikų naudoto aštuoneto numerių pradžioje, o vietoje jo rinkti prefiksą 0 arba tarptautinį Lietuvos kodą +370. Šiuo metu vis dar tęsiasi pereinamasis laikotarpis, kai skambinti galima naudojant tiek senąjį, tiek naująjį prefiksus. Visgi bendrovės „Telia“ numeracijos keitimo projekto vadovė Rima Pakalnytė ragina gyventojus nedelsti, kad skambinant neišgirstume – „sujungimas negalimas“. Taip pat siekiant išvengti nesusipratimų, svarbu pasidomėti, ar nereikia naujai sukonfigūruoti įvairių išmaniųjų įrenginių su SIM kortelėmis.

Po priminimo – pusė skambučių su nauju prefiksu

„Palaipsniui įjungiame informacinius pranešimus, primenančius apie artėjančius pokyčius. Tikimės, kad tai paskatins gyventojus savo kontaktų numerius atsinaujinti nelaukiant paskutinės minutės. Tokį informacinį pranešimą pirmiausiai išbandėme „Telia“ viduje ir tai iš karto davė puikių rezultatų – aštuonetu prasidedančių numerių rinkimas per savaitę sumažėjo perpus“, – sako R.Pakalnytė.

Anot „Telia“ atstovės, jei aštuonetu prasidedančių numerių telefone yra daug, kiekvieną jų atnaujinti atskirai rankiniu būdu gali užtrukti. Rinkoje yra tą atliekančių programėlių, tokių kaip „+370“ arba „Contacts Prefix Fixer“. Jų pagalba galima automatiškai pakoreguoti visus seną prefiksą turinčius numerius telefone.

Svarbu – kontaktai ne tik telefone

„Atnaujinus numerius telefono kontaktų knygelėje juos gali tekti iš naujo sinchronizuoti su automobilio multimedijos sistema, kuri naudojama, pavyzdžiui, garažo vartų atidarymui. Dėmesį į keičiamą numerių pradžią taip pat reikėtų atkreipti ir naudojantiems įrenginius, kurių veikimui reikalinga SIM kortelė – nuo signalizacijų iki automatinių vartų ir išmaniųjų katilų bei kondicionierių. Neatnaujinus tokių įrenginių numerių nuo kitų metų kovo 1 d. gali sutrikti jų veikimas“, – sako „Telia“ atstovė.

Norint užtikrinti sklandų įrenginių su SIM kortelėmis veikimą, pirmiausiai reikėtų pasitikrinti, ar su jais susieto numerio prefiksas iš tiesų yra 8. Jei naudojamas tarptautinis +370 kodas, nieko daryti nereikia. Tačiau jei jis prasideda aštuonetu, įrenginį reikėtų iš naujo sukonfigūruoti. Kai kuriuose įrenginiuose naudojant vartotojo sąsają tai galima padaryti patiems, o kai kuriais atvejais gali tekti susisiekti su įrangą diegusia įmone.

Pasirūpinkime, kad mus galėtų pasiekti visi

„Suprantame, kad šis pokytis vyresnio amžiaus ryšio paslaugų naudotojams gali pasirodyti kaip sudėtinga užduotis, todėl raginame pasirūpinti artimaisiais. Primename, kad pakeitimus reikia atlikti ne tik mobiliuose įrenginiuose, bet ir stacionariuose laidiniuose aparatuose, jei jie turi programuojamą adresų knygelę. Būtent tokiais aparatais dažnai naudojasi senjorai, todėl jei jau kažkada esate padėję suprogramuoti tokį telefoną vyresniam giminaičiui ar kaimynui, nepamirškite padėti atnaujinti numerių ir dabar, kad vėliau nekiltų sunkumų prisiskambinti reikiamam žmogui“ – pabrėžia R.Pakalnytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas