Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip išsirinkti „protingą“ televizorių?

Dėl nuolatinių inovacijų technologijų gamintojai nesustoja ir vis daugiau išmanių funkcijų įdiegia televizoriuose. Kurios iš jų šių dienų vartotojui aktualiausios? Apie tai, į ką svarbiausia atkreipti dėmesį norintiesiems daugiau išmanumo televizoriuje, pasakoja „Samsung Electronics Baltics“ buitinės elektronikos pardavimų vadovas Sergejus Kostjucenka.
Televizorius „Samsung SUHD TV“
Televizorius „Samsung SUHD TV“ / Partnerio nuotr.

1. Pasidomėkite, kokį turinį rodo

S. Kostjucenkos teigimu, galimybė žiūrėti kokybišką turinį internete – vienas didžiausių išmaniojo televizoriaus privalumų, todėl, prieš perkant naują, rekomenduotina išsiaiškinti su tuo susijusias galimybes. „Daugelis turinčiųjų išmaniuosius televizorius jau pamėgo lankytis „Youtube“ arba „Netflix“ svetainėse. Šiuo metu jose galima rasti ir nemažai 4K turinio, kurį atkuria naujausi televizoriai, tokie kaip „Samsung SUHD TV“. Ši galimybė žiūrovui leidžia pasijusti tarsi kino teatro salėje”, – sako pašnekovas.

Tokius televizorius kaip „Samsung SUHD TV“ dėl vaizdo kokybės bei galimybės žaisti internete pamėgo ir žaidimų mėgėjai. Žinoma, kad būtų patogiau, verta pasirūpinti specialiu žaidimų pultu, kurį prijungti prie išmaniojo televizoriaus dažniausiai nėra sudėtinga. „Beje, naujausi televizoriai, palaikantys UHD raišką, žaidimą padaro dar labiau tikrovišką ir įtraukiantį“, – pabrėžia specialistas.

2. Įvertinkite, ar patogu naudotis

Žmonių simpatijas išmaniajam televizoriui taip pat lemia patogi vartotojo sąsaja, paprastas meniu. „Naujausiuose mūsų televizoriuose „Samsung SUHD TV“ esančiame „Smart Hub“ namų ekrane galima nesunkiai rasti norimas programas, peržiūrėti TV programą, matyti laidas, kurias praleidote, neišjungiant filmo ar kito turinio, kurį tuo metu žiūrite“, – pasakoja S. Kostjucenka.

Partnerio nuotr./Televizorius „Samsung SUHD TV“
Partnerio nuotr./Televizorius „Samsung SUHD TV“

Eksperto teigimu, svarbiausia, kad technologijos tarnautų žmonėms, o ne priešingai. Būtent todėl, kompanija „Samsung“ pristatė „One Remote Control“ pultelį, kuriuo galima valdyti visus prie televizoriaus prijungtus įrenginius – skirtingų gamintojų namų kino sistemas, žaidimų pultus, „Blu-ray“ grotuvus ir panašiai. „Tokiu būdu tampa paprasčiau valdyti prietaisus, be to, tokius kanalus kaip „Netflix“, daugelį televizoriaus programų bei funkcijų galima pasiekti ne daugiau nei trimis pultelio paspaudimais“, – paaiškina specialistas.

Be to, moderniausiuose televizoriuose galima išskirti ir pažangias valdymo funkcijas, tokias kaip balso atpažinimas, kuris yra skirtas valdyti televizorių ir netgi naršyti internete balsu.

3. Sužinokite, ar sąveikauja su kitais įrenginiais

Prieš renkantis televizorių taip pat svarbu įvertinti, ar paprasta prie jo prijungti kitus įrenginius. „Mūsų televizoriai „Samsung SUHD TV“ suderinami net ir su kitų gamintojų telefonais, planšetėmis ar kompiuteriais. Norint peržiūrėti šiuose įrenginiuose esančias nuotraukas ar kitus įrašus dideliame televizoriaus ekrane, užtenka pasinaudoti specialia „Samsung Smart View“ programėle. Tai bevielis sprendimas, leidžiantis dalintis turiniu iš vieno įrenginio į kitą“, – teigia S. Kostjucenka.

Beje, technologijų ekspertas tikina, jog ateitis priklauso daiktų internetui, kai įvairūs įrenginiai sąveikauja tarpusavyje sujungti į vieną interneto tinklą. „Netolimoje ateityje televizoriai galės būti išmaniųjų namų centru. Dėl nuolatinių inovacijų, tikėtina, greitai juose matysime, kas spaudžia durų skambutį, užrakina būstą ar įjungia apšvietimą“, – prognozuoja pašnekovas.

VIDEO: Samsung SmartHub funkcija

4. Įsitikinkite interneto prieiga namuose

Akivaizdu, kad didžiąją dalį televizoriaus išmaniųjų funkcijų galima išnaudoti tuomet, kai yra internetas. Tokie televizoriai gali būti prijungti prie laidinio interneto kabelio arba turėti integruotą Wi-Fi. Kaip teigia S. Kostjucenka, naujausių išmaniųjų televizorių modeliams dažniausiai būdingas antras variantas.

„Gyvenantiems didesniuose namuose verta įsitikinti juose veikiančio Wi-Fi signalo stiprumu, kad filmus ir kitą turinį internete pavyktų žiūrėti sklandžiai“, – pataria ekspertas.

Daugiau informacijos apie televizorius ir jų modelius rasite www.samsung.com/lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito