Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kaip Lietuvos vėliava atsidūrė kosmose ir kuo amerikiečius sužavėjo lietuviai?

Rugsėjo pradžioje tris dienas kosmose išbuvusi Lietuvos vėliava jau grąžinta į gimtinę. Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) saugių mokėjimo apdorojimo sprendimų lyderės „Shift4 Payments“ padalinio, veikiančio Lietuvoje, vadovas Tadas Vizgirda papasakojo apie tai, kaip šalies vėliava atsidūrė kosminėje kapsulėje, kas vyksta su IT darbuotojų rinka ir kokiu būdu lietuviai užkariavo amerikiečių verslininkų širdis.
Tadas Vizgirda
Tadas Vizgirda / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Mes galėjome sėdėti ir žiūrėti, verkti, kad mums blogai, arba galėjome prisitaikyti prie pandemijos. Būtent tai ir padarėme“, – 15min atviravo T.Vizgirda.

Vienintelis amerikiečių kapitalo kompanijos padalinys Europoje – „Shift4 Payments Lithuania“ Vilniuje veikia nuo 2017 m. Per penkerius metus nuo vos kelių darbuotojų iki daugiau nei 200 specialistų išaugusi komanda prasidėjus pandemijai nesnaudė. Taip pat pertvarkyta teikiamų produktų koncepciją išsilaikyti padėjo daugumai verslų Amerikoje.

„Vietoje tradicinių kreditinių kortelių, kuriomis atsiskaitoma prie aparato, mes sukūrėme bekontakčio atsiskaitymo sistemą per QR kodus. Atsisakėme fizinio prisilietimo, kuris, jei pamenate, pačioje pradžioje visus siaubingai gąsdino“, – pasakojo vadovas.

Lietuviai, užkariaujantys rinką

Ne paslaptis, kad Lietuvos informacinių technologijų (IT) sektoriaus specialistai savo gabumais stebina visą pasaulį. Tai apsilankęs Lietuvoje pastebėjo ir „Shift4 Payments“ generalinis direktorius Jaredas Isaacmanas. Pirmojo apsilankymo Lietuvoje metu verslininkas buvo taip sužavėtas, kad į kitas dvi potencialias šalis – Šiaurės Airiją ir Čekiją, nebenukeliavo.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Shift4 payments“ biuras
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Shift4 payments“ biuras

„Atvykusiai komandai labiausiai patiko pasivaikščiojimas po Vilniaus senamiestį, bendravimas su žmonėmis, – prisiminimais dalijosi T.Vizgirda. – Tiesiai iš lėktuvo vedėmės juos į prezidentūrą susitikti su prezidentės Dalios Grybauskaitės komanda, užsukom pas Vilniaus merą Remigijų Šimašių, vakare laukė ir vizitas Lietuvos banke.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas