Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kanados vyriausybė uždraudė darbuotojams naudotis „TikTok“ oficialiuose įrenginiuose

Kanados vyriausybė pirmadienį uždraudė savo darbuotojams naudotis socialiniu tinklu „TikTok“ visuose oficialiuose telefonuose ir kituose įrenginiuose, nerimaudama dėl duomenų saugumo.
„Tik Tok“ programėlė
„Tik Tok“ programėlė / 123RF.com nuotr.

Kinų „ByteDance“ priklausanti „TikTok“ pastaraisiais mėnesiais vis dažniau susiduria su Vakarų nerimu, kad Pekinas per socialinį tinklą gauna prieigą prie naudotojų duomenų.

Nuo antradienio „programa „TikTok“ bus pašalinta iš vyriausybės darbuotojų mobiliųjų įrenginių.

Šių įrenginių naudotojams taip pat bus užblokuota galimybė atsisiųsti programą ateityje“, – sakoma vyriausybės pranešime.

Pasak vyriausybės, Kanados vyriausiasis informacijos pareigūnas „padarė išvadą, jog [tinklas] kelia nepriimtiną pavojų privatumui ir saugumui“.

Nors nėra gauta įrodymų, kad naudojantis programėle būtų pažeisti vyriausybės duomenys, vyriausybė perspėjo, jog „TikTok“ duomenų rinkimo metodai yra susiję su didelio masto prieiga prie telefonų turinio“.

Praėjusią savaitę Europos Komisija pranešė, kad siekdama užtikrinti kibernetinį saugumą laikinai uždraudė naudoti „Tik Tok“ savo darbuotojų telefonuose.

Panašių žingsnių jau yra ėmusios ir Jungtinės Valstijos.

„TikTok“ atstovas spaudai pareiškė, kad Kanados sprendimas blokuoti „TikTok“ kelia nuostabą, nes jis priimtas „nenurodant jokių konkrečių su saugumu susijusių motyvų“ ar konsultacijų su bendrove.

Kinijos ir Kanados santykiai pastaraisiais metais smarkiai pablogėjo, ypač po to, kai Kanada 2018 metais pagal JAV išduotą orderį suėmė kinų technologijos milžinės „Huawei“ finansų direktorę, o Kinija į tai reaguodama sulaikė du Kanados piliečius.

Praėjusią savaitę Kanados privatumo apsaugos komisaras pradėjo tyrimą „TikTok“ atžvilgiu dėl naudotojų asmeninės informacijos rinkimo ir naudojimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas