Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kas ta USB-C jungtis, kuri atsiras naujuosiuose „iPhone“?

Technologijų kompanija „Apple“ antradienį lygiai po 11 metų pakeitė „iPhone“ telefonų įkrovimo jungtį. Tai svarbus momentas ne tik bendrovei, kuri ilgus metus priešinosi universaliai įkrovimo sistemai, bet ir vartotojams.
Naujų „Apple“ produktų pristatymas
Naujų „Apple“ produktų pristatymas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 iPhone „Apple“

Kaip rašo CNN, nors vartotojams nuo šiol bus lengviau keisti įrangą neperkant įkroviklio, čia slypi ir kabliukas.

„Apple“ keičiant „Lightning“ įkrovimo jungtį į USB-C, tai reiškia, kad kompanija šiuo klausimu neteks kontrolės, o tai reiškia, kad atpažinti gerus įkroviklius nuo blogų daugeliui vartotojų nebus lengva.

Kas keičiasi?

Per naujų produktų pristatymo renginį antradienį bendrovė paskelbė, kad visi naujos kartos išmanieji telefonai, kaip ir naujausia ausinių „AirPods Pro“ versija, turės USB-C įkrovimo jungtį.

123RF.com nuotr./USB-C jungtis
123RF.com nuotr./USB-C jungtis

„Apple“ jau anksčiau šį pokytį pasiūlė ir „iPad“ bei „MacBook“ kompiuteriuose, tačiau priešinosi tokios naujovės įvedimui telefonuose.

Tai reiškia, kad „Apple“ klientai galės naudoti tuos pačius USB-C įkroviklius savo „iPhone“, „iPad“ ir „Mac“ kompiuteriams – nebereikės ieškoti kiekvienam įrenginiui tinkamo įkroviklio.

„Tai, ko gero, didžiausias „iPhone“ dizaino pokytis per kelerius metus, tačiau vargu ar tai galima vadinti drastišku žingsniu“, – sakė „CCS Insight“ analitikas Benas Woodas.

Praėjusiais metais „Apple“ vyresnysis rinkodaros viceprezidentas Gregas Joswiakas gyrė „Lightning“ įkroviklio, skirto greitesniam prietaisų įkrovimui, vertę, tačiau pažymėjo, jog „akivaizdu, kad įmonė turės laikytis ES taisyklių."

„Lightning“ įkroviklio istorija

„Lightning“ jungtį „Apple“ pristatė 2012 m. kartu su „iPhone 5“ išmaniuoju telefonu.

Tada skelbta, kad naujoji jungtis leis sparčiau įkrauti telefonus. Tai taip pat davė startą pelningam priedų verslui, nes tai reiškė, kad kiekvienas naujas „Apple“ vartotojas turi įsigyti įkroviklį.

Shutterstock nuotr./„Lightning“ jungtis
Shutterstock nuotr./„Lightning“ jungtis

„Apple“ buvo svarbiausia kontroliuoti savo ekosistemą. Kompanija gerai uždirba iš daugybės susijusių priedų pardavimo“, – sakė „ABI Research“ direktorius Daavidas McQueenas.

Ką tai reiškia turintiems „iPhone“?

Pasak „Forrester Research“ viceprezidento Thomaso Hussono, „Apple“ perėjimas prie USB-C greičiausiai neskatins žmonių atsinaujinti įkroviklių, tačiau jis gali paveikti kai kuriuos žmones, kurie priešinosi „iPhone“ įsigijimui būtent dėl šio apribojimo.

123RF.com nuotr./„iPhone“
123RF.com nuotr./„iPhone“

Tačiau įspėjama, kad gausu klastočių, o kai kurie USB-C įkrovikliai yra daug saugesni už kitus. Vieni gali suteikti per daug energijos, o kiti – nepakankamai. Vieni gali reguliuoti elektros energijos ir duomenų srautą į telefoną, o kiti ne.

„Atsižvelgiant į tai, kaip plačiai USB-C buvo naudojama kituose įrenginiuose, sunku įsivaizduoti, kad šis perėjimas užklups klientus nepasiruošusius, o ilgainiui jis greičiausiai bus jiems naudingas, nes universali įkrovimo sistema turi labai akivaizdžių privalumų“, – sakė B.Woodas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas