Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinai siūlo pirkti „branduolines baterijas“, kurios be įkrovimo veiks 20 metų

Kinijos interneto aukcione Taobao.com parduodamos „branduolinės baterijos“, o jas siūlantys prekeiviai tikina, kad baterijos be įkrovimo esą ištvers net 20 metų.
Elementai
Elementai / 123rf nuotr.
Temos: 1 Kinai

Vienas pardavėjas už tokią bateriją prašo beveik 7 tūkst. juanių (apie 2,9 tūkst. Lt), tačiau galima rasti ir kone dvigubai brangesnių, skelbia Micgadget.com.

Vadinamosios „branduolinės baterijos“ iš tiesų yra nano-tričio elementai. Dauguma pirkėjų domisi, ar tokios baterijos galėtų būti naudojamos telefonuose, nešiojamuosiuose kompiuteriuose ar net elektromobiliuose. Deja, jų generuojamos elektros energijos tam neužtektų.

Šiose baterijose yra radioaktyvaus tričio sluoksnis. Ir nors nykščio dydžio baterija gali veikti 20 metų ar net ilgiau, iš tiesų ji pajėgi generuoti vos keliolika mikrovatų energijos – tiek tikrai neužtektų nei telefonams, nei kompiuteriams.

Tokie elementai gali būti naudojami labai mažuose įrenginiuose, pavyzdžiui, sensoriuose ar implantuose (tarkim, širdies stimuliatoriuje). Taip pat jie naudojami prie elektros šaltinio neprijungtiems ženklams apšviesti (tarkime, „Išėjimas“), nardytojų laikrodžiuose ir pan.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito