Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinija blokuoja „Google“, artėjant Tiananmenio žudynių metinėms

Kinijoje šią savaitę artėjant 25-osioms Pekino Tiananmenio aikštėje vykusio susidorojimo su demokratijos šalininkais metinėms, blokuojamos „Google“ paslaugos, pranešė cenzūravimą kontroliuojanti organizacija.
Google
Google

Remiantis GreatFire.org pranešimais, vyriausybė nuo praėjusios savaitės yra nusitaikiusi į kompanijos „Google Inc.“ naršyklę ir kitas teikiamas paslaugas, kurios neprieinamos daugeliui Kinijos vartotojų.

Paskutinį kartą toks blokavimas buvo užfiksuotas 2012 metais ir truko tik 12 valandų.

„Neaišku, ar toks blokavimas yra laikina priemonė, susijusi su metinėmis, ar šis blokavimas bus nuolatinis. Tačiau atsižvelgiant į tai, kad blokavimas trunka daugiau nei keturias dienas, matyt, nuo šiol „Google“ (paslaugos) bus griežtai blokuojamos ir sunkiai prieinamos“, – sakė vartotojus palaikanti organizacija.

Paklaustas apie trikdžius „Google“ atstovas atsakė: „Mes atlikome kruopštų patikrinimą ir iš mūsų pusės jokių problemų nėra“.

„Google“ skaidrumo ataskaitoje, kurioje matomas vartotojų aktyvumas visame pasaulyje, matyti, jog Kinijoje jis ženkliai sumažėjo nuo penktadienio ir tai gali reikšti, jog šalies gyventojoms šios paslaugos yra blokuojamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai