Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kinijos įmonė TCL nutraukia „BlackBerry“ telefonų gamybą

Kinijos elektronikos grupė TCL šiemet nutrauks „BlackBerry“ prekės ženklo išmaniųjų telefonų gamybą, tačiau kol kas neaišku, ar tai reiškia rinkoje kadaise dominavusių išmaniųjų prietaisų istorijos pabaigą.
2017 metais pristatytas išmanusis telefonas „Blackberry Key One“
2017 metais pristatytas išmanusis telefonas „Blackberry Key One“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kanadoje įsikūrusi „BlackBerry“ socialiniame tinkle „Twitter“ pirmadienį paskelbė, jog TCL rugpjūčio pabaigoje neteks teisių kurti „BlackBerry“ prekės ženklo išmaniuosius telefonus, juos gaminti ir jais prekiauti.

„Ir „TCL Communication“, ir „BlackBerry Limited“ laukia šviesi ateitis ir mes tikimės, jog, mums einant pirmyn savo keliais, jūs ir toliau mus palaikysite“, – parašė bendrovė.

2016 metais „BlackBerry“ pagal licenciją perdavė savo išmaniųjų telefonų technologiją Kinijos TCL, tikėdamasi atsitiesti išmaniųjų telefonų rinkoje, kurioje šiuo metu dominuoja išmanieji telefonai su operacinėmis sistemomis „Apple“ iOS ir „Android“.

Kadaise dominavusių išmaniųjų telefonų linijos ateities planų „BlackBerry“ neatskleidė.

„Key2“ modelio išmanieji telefonai, kurie buvo pristatyti 2018 metais, pirmadienį tebebuvo reklamuojami „BlackBerry“ svetainėje.

„BlackBerry“ išmaniųjų telefonų rinkoje dominavo prieš dešimtmetį, tačiau dabar jos valdoma dalis šioje rinkoje yra sumažėjusi iki beveik nulio.

Išmaniųjų su iOS ir „Android“ operacinėmis sistemomis iškilimas „BlackBerry“ paskatino pasitraukti iš rinkos ir sutelkti dėmesį į programinę įrangą ir paslaugas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas