Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kinijos technologijų gigantai skelbia apie greito įkrovimo revoliuciją

Kinijos ryšių standartų asociacija paskelbė apie universaliosios greitojo įkrovimo specifikacijos arba UFCS sukūrimą. Jis skirtas užtikrinti maitinimo adapterių suderinamumą su skirtingų kompanijų įrenginiais, rašo „Gizmochina“. Iniciatyvą jau palaikė „Huawei“, OPPO, „Vivo“ ir „Xiaomi“.
Įkroviklis
Įkroviklis / 123RF.com nuotr.

Dabar Kinijos pardavėjai kuria savo technologijas. OPPO ir „Realme“ turi "SuperVOOC", „Huawei“ turi "SuperCharge", „Xiaomi“ turi "Charge Turbo" ir "HyperCharge". Pasirodo, dėl vieno prekės ženklo įkroviklis negali visa galia maitinti kito įtaiso.

Dabar yra du skirtingos galios UFCS lygiai: pirmasis tieks 40 vatų, o antrasis – 65 vatus energijos. Ateityje planuojama padidinti galingumą. Kol kas nežinoma, kada pasirodys pirmieji naująjį standartą palaikantys įrenginiai, tačiau, anot tos pačios „GSMArena“, tai taps OPPO „Reno9“ išmaniųjų telefonų linija, kuri bus pristatyta lapkritį.

Kinijoje tikimasi, kad standartizacija įves tvarką šalies išmaniųjų telefonų rinkoje, o ateityje – ir visame pasaulyje.

Anksčiau ES buvo priimtas istorinis sprendimas dėl vieno įkrovimo standarto visiems įrenginiams. Gamintojai, įskaitant „Apple“, privalės įdėti USB-C jungtį ne tik išmaniuosiuose telefonuose, bet ir planšetiniuose kompiuteriuose, ausinėse, elektroniniuose skaitytuvuose ir kituose įrenginiuose. Naujos taisyklės įsigalios 2024 metų rudenį.

ES taip pat įpareigos išmaniųjų telefonų ir kitos elektronikos gamintojus užtikrinti jų saugumą. Parduodant prietaisus be apsaugos, bus skirta bauda ir draudimas parduoti įmonę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas