Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lapkritį vyksianti „TECH mugė“ plečia profesijų spektrą: laukiami ne tik programuotojai

Lapkričio 9 d., Vilniuje, parodų ir kongresų centre „Litexpo“ jau antrą kartą šiais metais – „TECH mugė“. Šį rudenį vyksiantis renginys išsiskirs dalyvaujančių įmonių profilių įvairove, o ypatingas dėmesys bus skirtas visapusiškai pristatyti IT/Tech sektoriaus įmonėse reikalingų pareigybių spektrą.
TechMugė
TechMugė / Organizatorių nuotr.

Renginio misija yra parodyti, kad karjerą galima keisti nepriklausomai nuo amžiaus, o IT ir technologijų sektoriai laukia naujų darbuotojų. Mugėje laukiami tiek jau IT/ Tech specialistai, tiek apie karjerą IT sektoriuje daugiau sužinoti norintys žmonės. Kaip pabrėžia renginio organizatoriai, programavimo žinios reikalingos toli gražu ne kiekvienam IT sektoriaus darbuotojui.

Organizatorių nuotr./TechMugė Pavsaris '24
Organizatorių nuotr./TechMugė Pavsaris '24

„Kartais vis dar susiduriame su klaidinga nuomone, kad IT/Tech sektoriui reikalingi tik programuotojai. Iš tiesų, bet kokioje didesnėje technologijų produktus kuriančioje ar IT projektus vystančioje įmonėje kartu dirba įvairių sričių profesionalai. Tai ir projektų vadovai, ir dizaineriai, rinkodaros, finansų bei kitų sričių specialistai. Tikime, kad mūsų renginyje įdomių karjeros galimybių sau atras itin skirtingų profesijų atstovai“, – sako Julija Rimšelė, „Vilnius Coding School“ vadovė ir renginio organizatorė.

Jau 8-tą kartą vyksianti „TECH mugė“ dalyviams pasiūlys konferencinę dalį, kurios metu bus skaitomi pranešimai bei vyks diskusijos, ir darbdavių mugę, kurioje lauks ypatinga įmonių profilių įvairovė. Tarp jų – ne tik visiems puikiai pažįstami IT sektoriaus veidai, bet ir viešojo sektoriaus atstovai bei kitų sričių įmonės, kuriančios produktus ir vykdančios IT/Tech projektus.

„Renginio metu tikimės susipažinti su dar neatrastais talentais technologijų srityje. Tikimės, jog sulauksime daug susidomėjusių pasikalbėti plačiau apie galimybes ir tai, kuo „Nasdaq“ Lietuvoje gyvena šiuo metu. Pagrindinis mūsų tikslas – praplėsti savo bendruomenę ir pakviesti prie jos prisijungti, taip padidinant galimybes kandidatams įsidarbinti“, – teigia Greta Paulauskaitė „Nasdaq“ Talentų Pritraukimo vadovė.

Organizatorių nuotr./TechMugė Pavasaris'24
Organizatorių nuotr./TechMugė Pavasaris'24

Anot daugelio mugėje dalyvausiančių įmonių, siekdamos patraukti galimų kandidatų dėmesį, jos daug pastangų skiria tam, kad galėtų pasiūlyti kuo patrauklesnes darbo sąlygas bei kuo įdomiau pristatyti savo veiklos sritis.

„Mes norime būti matomi Lietuvoje, ne tik kaip mados universalinė parduotuvė internete, bet kaip ir IT sektoriaus darbdavys. Todėl, kad mes kuriame ne tik internetines parduotuves, mobiliąsias programėles, bet ir sandėlio valdymo, klientų aptarnavimo, finansų sistemas, todėl tikimės susitikti su susidomėjusias ir pasikalbėti plačiau apie tai ką Boozt gali pasiūlyti Lietuvoje esantiems talentams.

Organizatorių nuotr./„Ignitis“
Organizatorių nuotr./„Ignitis“

Siekiame pasiūlyti puikią darbo aplinką, kurioje vyrauja stiprus bendruomeniškumo jausmas. Šiuo tikslu kuriame terpę, kurioje kolegos, įskaitant neseniai pradėjusius savo karjeros kelią, dalintųsi patirtimi įveikiant iššūkius ir kuriant naujus sprendimus”– sako įmonės “Boozt Technology Baltics” vadovė Aistė Gečienė.

Kalbintos įmonės taip pat sutaria, kad technologijų srities profesionalams rūpi įtrauktis darbe, galimybės siūlyti savo idėjas, augti bei tobulėti.

Organizatorių nuotr./„Ignitis“
Organizatorių nuotr./„Ignitis“

„Vis dažniau kandidatai nori išgirsti apie organizacijos kultūrą, darbo prasmę. Prognozuojame, kad kuo toliau, tuo labiau kandidatai norės ne tik dirbti prie naujausių technologijų ar įrankių, bet ir su produktais, kurie būtų artimi jų vertybėms. Todėl atrankos procesas negali būti tik techninis interviu. Svarbu geriau suprasti kandidatų ilgalaikius tikslus, vertybes, norą dirbti komandoje“, – pasakoja „Ignitis grupė“ Talentų pritraukimo partnerė Emilija Meškauskaitė.

Renginio organizatoriai – „Vilnius Coding School“. Renginyje gyvai jau galėsite sutikti šių įmonių atstovus - „Gurtam“, SEB bankas, „Ignitis grupė“, „Boozt“, Valstybės duomenų agentūra, „Nordcurrent“, „Western Union“, „Nasdaq“, Užimtumo tarnyba, „Orion Innovation“, „Avia Solutions Group“ ir „Registrų centras”. Dalyvių sąrašas nuolat pildomas.

Registruotis į „TECH mugę“, kuri vyks lapkričio 9 d., nuo 11:00 iki 17:00 val., įmonėms ir lankytojams galima renginio tinklapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas