Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lengvi pinigai? 50 tūkst. dolerių už tai, jei sėkmingai nulaušite JAV vyriausybės palydovą

Atrodo nelogiška, kad JAV vyriausybė džiaugiasi, jog programišiai kėsinasi į jos palydovus, tačiau būtent tai vyksta šį savaitgalį, rašo „Business Insider“.
Žemė iš kosmoso
Žemė iš kosmoso / 123RF.com nuotr.

JAV kosmoso pajėgų ir karinių oro pajėgų įkurtas „Hack-A-Sat“ – tai į vėliavos užgrobimą panašios varžybos, kurias paprastai sudaro kvalifikaciniai ir finaliniai renginiai, kurių metu išsilaužėliai naudoja įrangą, imituojančią įsilaužimą į realų palydovą ir jo duomenis.

Konkursas iš pradžių buvo sumanytas tikintis, kad bus galima geriau apsisaugoti nuo kibernetinio saugumo grėsmių, su kuriomis vis dažniau susiduria JAV vyriausybė, ypač iš potencialiai priešiškų užsienio valstybių.

Šiemet pirmą kartą konkurse programišiai bandys įsilaužti į kosmoso pajėgų palydovą „Moonlighter“. Tai bandomąsis palydovas.

Konkurso metu įsilaužėliai karštligiškai stengiasi įsilaužti į palydovą „Moonlighter“ ir gauti prieigą prie jo duomenų, tuo pat metu kovodami su kitomis komandomis, kad šios nepultų jų pačių sistemų.

Pirmąją vietą užėmusi komanda laimės 50 000 JAV dolerių, antrąją vietą užėmusi komanda – 30 000 JAV dolerių, o trečiąją vietą užėmusi komanda namo parsiveš 20 000 JAV dolerių.

Kaip teigiama „Politico“ duotame interviu su kosmoso pajėgų kapitonu Kevinu Bernertu, vyriausybė tikisi, kad konkurse kūrybiškai dalyvaus įvairūs kibernetinius tinklus išmanantys žmonės.

„Nenorime būti tik didelė, monolitinė organizacija“, – „Politico“ sakė K.Bernertas, – „Norime įtraukti kuo daugiau protingų žmonių. Todėl ilgalaikis poveikis yra suprasti, kad kibernetinį saugumą reikia užtikrinti – jo negalima tiesiog pritvirtinti vėliau.“

Į finalinį etapą pateko penkios komandos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas