Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkija kuria futuristinę 35 mm oro gynybos sistemą

​​​​​​​Lenkija pristato futuristinę 35 mm oro gynybos sistemą, kurią pareigūnai apibūdina kaip itin svarbų atsaką į besikeičiančias oro grėsmes, rašo „Defence Blog“.
Lenkija kuria futuristinę priešlėktuvinės gynybos sistemą.
Lenkija kuria futuristinę priešlėktuvinės gynybos sistemą. / Atvirų šaltinių nuotr.

Pasak „Defense24“, ši gynybos naujovė, skirta įvairiems oro taikiniams perimti, žymi didelį Lenkijos oro gynybos skydo žingsnį į priekį.

Lenkijos gynybos ministerija prioritetą teikia oro gynybos arsenalo modernizavimui, o 35 mm sistemos priėmimas rodo perėjimą prie pažangesnių, greito reagavimo oro gynybos sprendimų.

Pasak „Defense24“, naujoji sistema pasižymi dideliu ugnies greičiu ir tikslumu, gali nukreipti ugnį į įvairius orlaivius, bepiločius orlaivius ir potencialias raketų grėsmes vidutiniame ir mažame aukštyje.

Šioje 35 mm oro gynybos sistemoje įdiegtos modernios taikinių nustatymo technologijos ir patobulinti aptikimo mechanizmai, kurie didina jos efektyvumą. Sistemoje naudojamas pažangus radiolokacinis kompleksas, skirtas sekimui realiuoju laiku ir greitojo reagavimo šaudymo sprendimams, leidžiantiems užtikrinti didesnį operatyvinį lankstumą. „Ši sistema ne tik sustiprina mūsų gynybos strategiją, bet ir užtikrina itin veiksmingą atgrasymo nuo šiuolaikinių oro grėsmių priemonę“, – pareiškė Lenkijos ginkluotės agentūros pareigūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai