Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuviai su NATO sąjungininkais mokėsi ginti Klaipėdą

Baltijos pajūryje vykusiose pratybose – Klaipėdos uosto apsauga nuo hibridinių grėsmių. Narų veiksmai akvatorijoje, greitųjų valčių viražai, Lenkijos priešlaivinės raketos, Specialiųjų operacijų pajėgų infiltracija iš oro ir britų komandosų naktinis įsiskverbimas iš jūros.

„Baltijos tvirtovė“ – kasmetinės tarptautinės pratybos, derinančios veiksmus jūroje ir sausumoje. Šiemet dėl operacijų jūroje išskirtinis dėmesys buvo sutelktas į Klaipėdos uosto akvatorijos ir jos prieigų apsaugą.

Karinės jūrų pajėgos siekia išugdyti NATO rekomendacijas siekiančius uosto apsaugos pajėgumus. Uosto apsauga – nepaprastai brangus ir techninių bei žmogiškųjų išteklių reikalaujantis dalykas, todėl klausomasi NATO ekspertų patarimų bei trūkstamus nacionalinius resursus bandoma kompensuoti sąjungininkų pajėgumais.

J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Pratybų akimirkos
J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Pratybų akimirkos

2012–2016 m. buvo parengta studija, kaip užtikrinti NATO uostų apsaugą. Visos NATO šalys, turinčios laivynus, siekia sukurti uostų apsaugos pajėgumus. Tik kelios valstybės turi juos sukūrusios ir tam turi būtiną įrangą, karines pajėgas.

Lietuvos karinės jūrų pajėgos juda teisingu keliu, rengia savo karius pagal uostų apsaugos studiją, taip pat kuria supratimą, kokia turi būti tvarka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas