Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvių biotechnologijų startuolis užsitarnavo investuotojų pasitikėjimą

Lietuvių įsteigtas startuolis „CellAge Limited“ pritraukė rizikos kapitalo finansavimą iš Michaelo Greve „Kizoo Technology Capital“ ir grupės verslo angelų, rašoma pranešime spaudai.
Senėjimo procesas
Senėjimo procesas / Fotolia nuotr.

Sintetinės biologijos startuolis „CellAge“, bandantis sukurti biotechnologinius įrankius bei terapijas kovoti prieš senatvines ligas, pritraukė 80 000 svarų vertės investicijų. „Kizoo Technology Capital“ (Vokietija) ir grupė verslo angelų prisijungė prie „CellAge“ pastangų sukurti sintetinius bioindikatorius, kurie leistų sužymėti senstančias (senescent) ląsteles ir jas pašalinti saugiau bei efektyviau.

Šiam tikslui pasiekti „CellAge“ kartu su partneriais planuoja išanalizuoti plataus spektro senstančių (senescent) ląstelių tipų transkripcinius profilius naudojant patentuotą algoritmą ir sukurti naujos kartos bioindikatorius iš tinkamiausių reguliacinių elementų, atrastų šios analizės metu. Patirtis bei ekspertizė sintetinėje biologijoje, bioinformatikoje bei žinios apie biologinį senėjimą (senescence) suteikia „CellAge“ unikalią perspektyvą, kaip pasenusių ląstelių genų terapija gali būti patobulinta.

„Mes džiaugiamės galėdami padėti „CellAge“ kurti terapijas, kurios gydytų nuo molekulinės ir ląstelinės žalos, patirtos dėl senėjimo proceso“ – sakė „Kizoo“ generalinis direktorius Frankas Schueleris.

„Šis žingsnis „CellAge“ itin svarbus norint savo tyrimų projektą paversti realybe. Mes norėtume padėkoti mentoriams bei investuotojams už pagalbą viso šio proceso metu. Iki sėkmės dar tolimas kelias, tačiau esame pasiryžę sunkiai dirbti, kad ši technologija būtų prieinama ir padėtų visiems. Galų gale mūsų pagrindinė motyvacija yra leisti žmonėms gyventi sveikesnius gyvenimus ir pastūmėti mokslą bei tyrimus apie senėjimą į priekį“ – teigė „CellAge“ vykdantysis direktorius ir bendraįkūrėjis Mantas Matjušaitis,.

Taip pat „CellAge“ neseniai užbaigė sutelktinio finansavimo (crowdfunding) kampaniją Lifespan.io platformoje. Kampaniją parėmė apie 400 rėmėjų, jos metu surinkti 34 000 JAV dolerių.

„CellAge“ tikisi savo sukurtus sintetinius bioindikatorius akademinei visuomenei pristatyti 2018 metais. Sėkmės atveju iškart po to būtų pradėti genetinės terapijos vystymo darbai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas