Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvių įsteigta internetinė mokykla sulaukė tarptautinio pripažinimo

Garsiausia internetinių mokyklų reitingavimo organizacija „Course report“ antrus metus iš eilės išrinko „Turing College“ kaip vieną geriausiai vertinamų programavimo mokyklų visame pasaulyje.
Mokykloje
Lietuvių įsteigta internetinė mokykla sulaukė tarptautinio pripažinimo / 123rf nuotr.

Padeda pakeisti karjerą per 6-12 mėnesių

Jau dešimtmetį tarptautinius reitingo sąrašus publikuojanti „Course report“ savo platformoje turi daugiau nei 50,000 studentų atsiliepimų. Kiekvieną vasarą ši organizacija atrenka 28 geriausias mokyklas, atsižvelgdama į 5 kriterijus: absolventų atsiliepimus, programos trukmę, absolventų įsidarbinimo skaidrumą, kursų finansavimo galimybes ir partnerystę su IT įmonėmis.

Pripažinimą pelnusį startuolį įkūrė trys jauni lietuviai: Benas Šidlauskas, Lukas Kaminskis ir Tomas Moška. „Turing College“ yra virtualus dirbtinio intelekto koledžas teikiantis duomenų mokslo, mašininio mokymosi, analitikos, duomenų inžinerijos, web programavimo kursus. Dauguma studentų baigia kursus per 6-12 mėnesių ir įgavę naujų įgūdžių sėkmingai įsidarbina ar gauna atlyginimo pakėlimą.

Įmonės nuotr./TuringCollege įkūrėjai
Įmonės nuotr./TuringCollege įkūrėjai

Darbo vietų gausa bei darbuotojų stygius

Pastaraisiais metais darbo rinką papildė itin gausus darbų pasiūlymų skaičius duomenų mokslo ir duomenų analitikos srityse, tačiau nepaisant didelių atlyginimų, darbuotojų stygius išlieka milžiniškas. Remiantis JAV Darbo biuro statistikos duomenimis, iki 2026 m. atsiras maždaug 11,5 mln. naujų darbo vietų duomenų mokslo srityje. Prognozuojama, kad nuo 2021 iki 2031 metų įdarbinimas duomenų moksle turėtų augti 36%, daug greičiau palyginus su įdarbinino rodikliais kitose srityse. „Turing College“ padeda naujiems talentams greičiau įsilieti į darbo rinką, o partneriaujančioms įmonėms – patenkinti vis didėjantį duomenų mokslo specialistų poreikį.

Įmonės nuotr./Lietuvių įsteigta internetinė mokykla sulaukė tarptautinio pripažinimo
Įmonės nuotr./Lietuvių įsteigta internetinė mokykla sulaukė tarptautinio pripažinimo

Patenka tik 10% aplikuojančių

Pagrindinė „Turing College“ auditorija yra žmonės, norintys pakeisti karjerą ar pasikelti kvalifikaciją. Studijos vyksta tik anglų kalba ir reikalauja bent minimalios patirties naudojant informacines technologijas, tad patekti į kursus gali ne visi.

„Atrankos metu mes tikriname ne tik aplikuojančiųjų anglų kalbos žinias bei analitinį mąstymą, bet taip pat gebėjimą dirbti komandoje ir komunikacijos įgūdžius“, – pasakoja įmonės įkūrėjas Lukas Kaminskis. „Nors mūsų programos yra sukurtos dirbantiems žmonėms, jos nėra lengvos. Kandidatai yra priimami tik tada, kai mes patys tikime, jog jie sugebės kursus baigti.“

„Tapti viena geriausių internetinių mokyklų pasaulyje antrus metus iš eilės yra didžiulis laimėjimas“, – teigia Lukas. „Jį pasiekėme ne vienerius metus kurdami į įdarbinimą orientuotą mokymosi sistemą, kurioje studentai ne tik įgauna reikiamų praktinių žinių, bet yra paruošiami sėkmingai praeiti atrankų procesus“.

Įmonės nuotr./Įmonės vadovas Lukas Kaminskis
Įmonės nuotr./Įmonės vadovas Lukas Kaminskis

Darbą randa 98% absolventų

„Kadangi mūsų edukacijos komandą sudaro akademikai, baigę mokslus Stanfordo, Kembridžo, Oksfordo universitetuose ir taip pat dirbantys „Google“, „Meta“, „Amazon“, „IBM“ ir panašiose įmonėse, visi studentai įgauna ne tik naujausias teorines, bet ir praktines žinias. Baigę mokslus, „Turing College“ absolventai įsidarbina tokiose įmonėse kaip „Vinted“, „Wise“, „Nord Security“, „Hitachi“, „Hostinger“, „Kilo Health“, „Western Union“, „Danske Bank“ ir kt.“, – vardija Lukas.

Pasak jo, studentai baigę studijas „Turing College“ randa darbą tris kartus greičiau nei įprasta – nuo mokslų pabaigos per pusmetį darbą IT srityje randa 98 proc. absolventų.

Pirmieji Baltijos regione

Startuolis prieš kelis mėnesius tapo pirmuoju akredituotu virtualiu informacinių technologijų koledžu Baltijos regione. „Ši akreditacija įrodo aukštojo mokslo institucijos patikimumą ir patvirtina, kad mokymosi programa atitinka aukščiausius tarptautinius standartus. „Turing College“ programas baigę absolventai įgauna bakalauro ar magistro laipsnio diplomus, pripažįstamus Europos Sąjungos (ES) lygiu“, – teigia įmonės vadovas.

Įmonės nuotr./Lietuvių įsteigta internetinė mokykla sulaukė tarptautinio pripažinimo
Įmonės nuotr./Lietuvių įsteigta internetinė mokykla sulaukė tarptautinio pripažinimo

Mokslai daugumai lietuvių nemokami

„Turing College“ programos yra įtrauktos į Užimtumo Tarnybos finansuojamų mokymų sąrašą. Nepriklausomai nuo įdarbinimo statuso, visi, norintys pasikelti savo kvalifikaciją ir žengti kitą karjeros žingsnį, gali mokytis „Turing College“ nemokamai. „Turing College“ renka naujas grupes į duomenų mokslo, duomenų analitikos, duomenų inžinerijos, web programavimo programas iki rugsėjo 11 d., kuriose dalyviai gali pasinaudoti UŽT finansavimu ir mokytis „Turing College“ nemokamai. Aplikuoti galima čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas