Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvių video žaidimų startuolis – apie ilgai lauktą sėkmę ir JAV leidėjų dėmesį

„Jei užsidaro durys – atsidaro langai“ – teigia „Moorland Games“ įkūrėjas Paulius Jažauskas. Video žaidimų kūrimo startuolio pagrindinė veikla yra mobiliųjų casual bei hyper-casual žaidimų kūrimas, o veikdama gan neįprastu kolaboracijos principu, įmonė suteikia galimybę prie žaidimų kūrimo prisidėti kiekvienam.
„Moorland Games“/Paulius Jažauskas
„Moorland Games“/Paulius Jažauskas

Pradžia užtruko 3 metus

„Mūsų kūrybinė veikla prasidėjo 2013 metų vasarą. Tuo metu dar neturėdami patirties, bet buvome užsidegę kurti, tad kartu su broliu Justinu nusprendėme dviese sukonstruoti mūsų pirmąjį kompiuterinį žaidimą“ – prisiminimais apie karjeros pradžią dalijasi pašnekovas.

Pirmasis sukurtas žaidimas – „Lure: The King’s Gold“ yra tragikomiška istorija apie senuką, kuris buvo pašauktas į kariuomenę ir priverstas kariauti priekinėse linijose. „Tais metais žaidimų industrija Lietuvoje buvo tik pradėjusi kurtis, įsidarbinti šioje srityje šansų praktiškai nebuvo, todėl geriausiu pasirinkimu tapo savarankiškas nėrimas į kūrybą“ – savo pasirinkimų priežastimis dalinasi Paulius.

asmeninio archyvo nuotr./Paulius Jažauskas
asmeninio archyvo nuotr./Paulius Jažauskas

Žaidimo kūrimo procesas broliams užtruko 3 metus, naudojant visiems gerai žinomą „ Adobe Flash“ technologiją. „Vaikystėje šia programa kurdavome juokingus animacinius filmukus, po to Justinas ją naudojo ir dirbdamas dizaineriu reklamos agentūroje. rezultatas, nors ir su tam tikrais trūkumais, buvo tikrai smagus.“

Sunkus darbas – atsiperka

Nors iš pradžių nesitikėjo, brolių kūryba susidomėjo to meto populiarus JAV žaidimų portalas „Armor Games“. Sudarius sutartį ir leidėjui ėmus platinti žaidimą, susidomėjusiųjų publika augo drauge su teigiamais atsiliepimais. Sulaukus pasisekimo, brolių keliai išsiskyrė. Justinui pasukus į darbą žaidimų studijoje, Paulius nusprendė imtis savo verslo iniciatyvos.

Tiesa, visai netrukus po „Moorland Games“ įregistravimo, pasidėjo pasaulinė COVID-19 pandemija. „Nors ir karantinas apribojo darbo bendroje erdvėje galimybes, tačiau žmonėms atsirado daugiau laisvo laiko bei galimybių prisijungti prie naujų projektų nuotoliniu būdu“ – teigia Paulius, kalbėdamas apie pastarųjų metų iššūkius.

Naujausias žaidimas – nostalgiją keliantis fizinės konsolės atspindys

Pandemija nesustabdė komandos užsidegimo, ir tai puikiai parodo naujausias žaidimas „Bricky Boy“. „KTU Technorama 2021“ renginio metu šis žaidimas buvo pripažintas geriausiu, už šią nominaciją garsi lietuvių žaidimų studija „TutoTOONS“ skyrė piniginį prizą. „ Mums šis laimėjimas yra labai svarbus, – neslepia Paulius, – tai yra pirmas toks įvertinimas, skatinantis vystyti dar daugiau naujų idėjų“

Žaidimu susidomėjo ir JAV leidėjas „Dyad Games“, o pats žaidimas yra pasiekiamas Google Play Store bei Apple App Store. Taip pat „Bricky Boy“ leidyba mažiau žinomuose programėlių portaluose rūpinasi „Playades“.

„Bricky Boy“ yra mobiliesiems telefonams skirtas žaidimas, apjungęs du žanrus – brick-breaker ir pinball. „Įdėjome labai daug pastangų, kad šis žaidimas būtų tarsi fizinė žaidimų konsolė su savo emocija bei savitu dizainu“ – neslepia kūrėjas.

Svarbiausia tinkama komanda

Šiuo metu Paulius su komanda vysto naują žaidimą, planuojamą pristatyti jau rudenį, o tuo metu jo komanda sparčiai plečiasi. „Pirmas prisijungė 2D dailininkas Vytautas Rimkus, ilgai netrukus komandą papildė patyręs 3D modeliuotojas Povilas Selila, garso takelį kuria muzikantė Danielė Gavėnaitė (Ukku), o video montavimu užsiima kūrybininkė Urtė Baranauskaitė“ – pasakoja pašnekovas.

bricky boy
bricky boy

Paklaustas apie ateities planus, Paulius neslepia juose slypinčių didelių ambicijų. „Norime kurti didesnius, konceptualius, meninę vertę turinčius žaidimus. Kompiuterinių žaidimų industrija yra gana jauna multimedijos ir meno forma, todėl daug kas žaidimus priskiria tik pramoginiam turiniui. Tačiau esu tikras, kad ateis laikas, kai ir į žaidimus bus pradėta žiūrėti kaip į visavertę meno kryptį, nes žaidimai puikiai apjungia vaizduojamuosius menus, muziką, režisūrą bei kitas meno sritis ir tiksliuosius mokslus.“

„Mes, kaip startuolis, šiuo metu esame eksperimentavimo stadijoje ir dirbame jau minėtu kooperacijos tarp kūrėjų principu. Džiaugiamės, jog esame laisvi kurti tai, ką norime. Esame visiškai patenkinti dabartine situacija, jaučiame optimistiškai nuteikiantį progresą, ir tai mums yra svarbiausia“ – džiaugsmo neslepia Paulius, teigdamas, kad mobilūs žaidimai yra puiki terpė jauniems kūrėjams augti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas