Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos vaikai ir mokytojai kuria skaitmeninius žemėlapius – balsuokite už jums labiausiai patikusį

GIS mokyklos organizuotas penktasis konkursas „Mano žemėlapis Lietuvai“ šiemet sulaukė 60 mokinių ir mokyklų projektų. Parengti skaitmeniniai žemėlapių pasakojimai jungia faktus, įvykius, idėjas iš įvairiausių sričių, tokių kaip geografija, istorija, biologija, statistika, ekonomika, sociologija, ekologija ir t.t. Mokiniai ir mokytojai pasirinktas temas papildė asmenine patirtimi bei aktualia informacija. Pasaulinės ekologinės problemos, iškilios Lietuvos asmenybės ir sudėtingi istoriniai laikotarpiai, keisčiausi restoranai, Vilniaus arklinis tramvajus – tai tik dalis temų, kurias savo kurtais žemėlapiais pasakoja ir atskleidžia konkurso dalyviai.
Lietuvos vaikai ir mokytojai kuria skaitmeninius žemėlapius
Lietuvos vaikai ir mokytojai kuria skaitmeninius žemėlapius / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Mokykla Žemėlapis
Organizatorių nuotr./Linas Bevainis
Organizatorių nuotr./Linas Bevainis

Konkurso komisijos narys, dr. Linas Bevainis, Vilniaus universiteto Kartografijos ir geoinformatikos katedros dėstytojas, įsitikinęs:

„Dalyvaudami konkurse mokiniai ne tik daugiau sužino apie modernią geografiją, kartografiją, bet ir mokosi savo potyrius, įspūdžius, emocijas perkelti į istorijas, pasakojimus ir visa tai pavaizduoti žemėlapiuose. Tai skatina smalsumą, pažinimą, toleranciją kitoms tautoms, erdvinį mąstymą. Taip pat leidžia įvaldyti technologijas. Džiaugiuosi, kad mokytojai kuria, jie pilni idėjų ir savo projektuose atskleidžia, jog yra ne tik technologiškai išprusę, kūrybingi, seka aktualijas, perduoda meilę gimtam kraštui, bet savo pavyzdžiu motyvuoja mokinius, įtraukia į bendrą veiklą. Man džiugu matyti mokinių ir mokytojų bendradarbiavimą ir užsidegimą kuriant žemėlapius.“

Organizatorių nuotr./Jurgita Rimkuviene
Organizatorių nuotr./Jurgita Rimkuviene

„Man patinka šio konkurso laisvė: temos, formato. GIS technologijos leidžia nutolti nuo pamokos formato, pažvelgti į savo šalį, pasaulį, problemą, hobį dar plačiau, originaliau. Džiaugiamės, kad konkurso idėją palaiko ir prie populiarinimo prisideda Vilniaus universiteto Geomokslų instituto Kartografijos ir geoinformatikos katedra, Lietuvos geografų draugija bei Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras“ , – sakė konkurso kuratorė „Hnit-Baltic“ projektų vadovė dr. Jurgita Rimkuvienė.

2020 m. kovo 16 dieną bus paskelbti publikai labiausiai patikę darbai iš kiekvienos kategorijos ir pats pačiausias – daugiausia balsų sulaukęs – darbas ar mokyklos projektas. Jo autoriams bus įteiktas specialus „Hnit-Baltic“ simpatijų apdovanojimas.

Su visais 2019/2020 metų „Mano žemėlapis Lietuvai“ mokinių darbais ir mokyklų GIS projektais susipažinti ir savo balsą atiduoti galite apsilankę konkurso svetainėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas