Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Liūdnos žinios „Android“ gerbėjams: brangūs telefonai brangs, o pigiesiems gresia išnykimas

Tikriausiai pastebėjote, kad šiemet itin išaugo „Android“ flagmanų kainos. Tačiau tai dar ne pabaiga – kitąmet planuojami dar didesni kainų šuoliai. Kas vyksta?
Išmaniųjų telefonų parduotuvė
Išmaniųjų telefonų parduotuvė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Remiantis nutekėjusia informacija, įmonės „Qualcomm“ gaminamas „Snapdragon 875“ procesorius bus neatsiejamai komplektuojamas iškart su 5G modemu, ir dėl to jo kaina šoktels iki 250 JAV dolerių.

Štai pavyzdžiui „Snapdragon 865“ lustų rinkinys gamintojams kainavo 150-160 JAV dolerių. 5G modemus ir antenas gamintojai gaminosi patys. Dabar „Qualcomm“ ruošia procesorių su integruotu 5G modemu, tad gamintojams lieka nedaug galimybių – montuoti brangų lustą arba, norint išlaikyti žemesnę išmaniųjų kainą, į naujausius flagmanus montuoti senesnės kartos procesorius.

Išmaniųjų telefonų gamintojai šiuo metu diskutuoja, kiek turėtų kainuoti ateinančios kartos flagmanai. Atsižvelgiant į „Snapdragon 875“ kainą, akivaizdu, kad brangs ir patys įrenginiai, į kuriuos jie bus montuojami.

Net jeigu „Qualcomm“ ir telefonų gamintojai pasieks kažkokį kompromisą, vargu ar „Snapdragon 875“ kaina sumažės smarkiai. Tačiau nereikia nuvertinti konkurentų. Štai „MediaTek“ lustai tampa vis konkurencingesni ir geresni. Nors pastarieji nepaveja „Qualcomm“ procesorių pajėgumu, visgi yra nebloga išeitis vidutinės ar net aukščiausios klasės telefonams. Tad dėl konkurencijos „Qualcomm“ tektų mažinti kainą apatiniuose rinkos segmentuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento