2012 06 04 /17:25

„Mezon“ ir „Erdvių“ klientai negali pasiekti „Linkomanijos“ ir kitų „torrent“ svetainių

Lietuvos radijo ir televizijos centro (Telecentro) paslaugų „Mezon“ ir „Erdvės“ klientai skundžiasi nuo savaitgalio negalintys pasiekti svetainių Linkomanija.net, Torrent.lt, Filmai.in ir kitų. Interneto paslaugas teikianti įmonė tikina, kad svetainės neveikia dėl techninių problemų, kurias tikimasi išspręsti šiandien.
Didelė dalis vartotojų nė nežino, kad norėdamos įrašyti slapukus jų kompiuteriuose svetainės turi atsiklausti jų leidimo.
Nusiminusi moteris prie kompiuterio / 123rf nuotr.

Naujienų portalo 15min.lt skaitytojai informavo redakciją, kad visą sekmadienį negalėjo prisijungti ne tik prie minėtų tinklalapių, bet ir naudotis „torrent“ paslaugomis. Jie įtarė, kad tiekėjas blokuoja „peer-to-peer“ protokolą, nes gavo nurodymus taip kovoti su piratavimu internete.

Tačiau Telecentras tikina interneto cenzūra neužsiimantis. „Sulaukėme dėl to daug klientų skundų. Mes nieko neblokuojame, o susidūrėme su techniniais nesklandumais“, – sakė bendrovės komunikacijos vadovė Gintarė Rimkuvienė.

Ji patikslino, kad Telecentras turi dvi jungtis su pasauliniu tinklu, ir pas vieną tiekėją yra sutrikęs interneto pasiekiamumas. Dėl to kai kurios užsienio serveriuose talpinamos svetainės yra nepasiekiamos ar kraunasi labai lėtai. Neatmetama, kad dėl trikdžių galėjo neveikti ir daugiau užsienio tinklalapių.

Šiuo metu Telecentro specialistai sprendžia problemą, normalų tinklo darbą tikimasi atstatyti per dieną.

Papildyta 16.59 val.: Pirmadienio pavakarę nesklandumai dar nebuvo pašalinti. „Pasitvirtino informacija, kad trikdžių kilo ne dėl mūsų, o dėl operatoriaus-tarpininko veiksmų (galimai nekorektiškai panaudoti filtrai). Laukiame, kol ši įmonė atstatys srauto perdavimą be trikdžių. Tikimės, kad tai bus padaryta dar šiandien“, – sakė G.Rimkuvienė.

Papildyta 17.25 val.: Telecentras informavo, kad techniniai nesklandumai pašalinti ir minėtos svetainės yra pasiekiamos be trikdžių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas