Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mobilių elektronikos įrenginių korpusus gaminti tampa vis sunkiau

Akivaizdu, kad kelių medžiagų rūšių ir skirtingų technologinių procesų naudojimas elektroninių įrenginių korpusų gamyboje – gana daug resursų reikalaujanti veikla. Ši aplinkybė naudinga taivaniečių gamintojams, kurie įvairiomis priemonėmis bando išsaugoti technologinį savo pranašumą prieš konkurentus iš Kinijos, praneša DigiTimes.com.
Metalinis „HTC One“ išmaniojo telefono korpusas
Metalinis „HTC One“ išmaniojo telefono korpusas / HTC nuotr.

Anglies pluoštas arba armuotas stiklo plastikas artimiausiu metu negalės pakeisti metalo arba paprasto plastiko kaip pagrindinės korpusų medžiagos. Taip yra dėl neišvystytų technologinių procesų ir ribotų daugelio bendrovių gamybinių pajėgumų. Vis dėlto, kai kurios įmonės turi priemonių naujų medžiagų apdorojimo srityje, o tai joms gali pelnyti konkurencinį pranašumą.

Kompanijos „Catcher Technology“ valdybos nario Alleno Horngo teigimu, gamintojai turėtų būti pasiruošę ne tik įveikti technologinius sunkumus, tačiau ir pradėti atitinkamos produkcijos gamybą tokiomis apimtimis, kurios patenkintų paklausą.

Viena iš perspektyviausių medžiagų korpusų gamybai šiuo metu laikomas „skystas metalas“. Ši medžiaga yra šiltesnė nei įprastas metalas, o savo paviršiaus tekstūra primena stiklą. Tai sukuria tvirto ir švelnaus korpuso įspūdį.

2013 m. antroje pusėje Taivano kompanija „Jabon International“ mobiliųjų įrenginių gamintojui HTC pradės tiekti išmaniųjų telefonų gamybai skirtus „skysto metalo“ korpusus. Kad procesas vyktų greičiau ir sklandžiau, HTC pasamdė specialistų iš Japonijos, kurie bendradarbiaus su „Jabon“ ekspertais. Apie šios medžiagos pritaikymą savo produkcijoje galvoja ir korporacija „Apple“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas