Daugiau iš ciklo „Mokslas apie...“
- Mokslas apie miegą: kaip įvaldyti savo sapnus ir ką daryti pajutus miego paralyžių?
- Mokslas apie klimato kaitą: ar tikrai žmonės sukėlė klimato krizę ir kodėl tarp pasekmių – ne tik karštis, bet ir šaltis?
- Mokslas apie IQ: kokiais testais galima pasitikėti ir ar tikrai jie parodo žmogaus protingumą?
- Mokslas apie grybus: ar iš tiesų gali paversti žmones zombiais ir sukelti naują pandemiją?
- Mokslas apie smegenų implantus: ar ši technologija gali valdyti žmogų ir kada paplis pasaulyje?
15min tęsia straipsnių ciklą „Mokslas apie...“, kuriame mokslininkai atsakys į svarbius ir aktualius klausimus įvairiomis temomis – nuo sveikatos iki kosmoso.
Pastaruoju metu galima pastebėti, kad diskusija apie tokius mėsos pakaitalus, kaip vabzdžiai ir 3D spausdintuvu sukurta mėsa, įgavo pagreitį.
Anot Kauno technologijos universiteto Maisto instituto mokslininkės Aelitos Zabulionės, tendencijos rodo, kad raudonos mėsos vartojimas ateityje iš tiesų turėtų sumažėti.
„Pakeisti tradicijas ir įpročius nėra lengva, todėl įvairiausios atsirandančios alternatyvos retai būna išskirtinės, veikiau kaip įmanoma įtikinamiau atkartoja įprastą, mimikuojamą produktą“, – pasakojo mokslininkė.
Ieškant įprasto maisto alternatyvų, kurioms sukurti reikėtų mažiau sąnaudų, iš tiesų apsvarstomas ne vienas variantas.
15min A.Zabulionė atskleidė, ar galime greitu metu tikėtis mėsos pakaitalų revoliucijos, kokiais atvejais vabzdžių mėsa nerekomenduojama ir ar iš tiesų ji yra pavojinga.