Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Mokslininkai išvedė svogūnus, kuriuos pjaustydami neašarotumėte

Įmonės „House Foods Group“ specialistai ir mokslininkai sako radę būdą, kaip svogūnų pjaustymą virtuvėje padaryti kur kas malonesnį.
Svogūnas
Svogūnas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 2 Svogūnai Chemija

Mokslininkai, dirbdami kartu su Japonijos įmone, sugalvojo susilpninti ašarojimą sukeliančio fermento vaidmenį. Jie tai padarė svogūno galvutę bombarduodami švitintais jonais.

To rezultatas buvo mažiau aštrus svogūnas, kuris nepalieka ir ne itin malonaus kvapo ant rankų.

Tyrime naudojami cheminiai elementai yra visiškai nepavojingi. Kol kas neatskleidžiama, ar produktas bus platinamas komerciniu būdu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos