Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sasekso universiteto mokslininkai sukūrė matematinę formulę, kaip vyrams pasiekti orgazmą

Matematikų komanda pirmą kartą sukūrė modelį, pagal kurį galima nusakyti geriausią būdą, kaip vyrams pasiekti orgazmą. Išanalizavę dešimtmečius kauptus duomenis apie fiziologinį ir psichologinį susijaudinimą, tyrėjai teigia atradę idealias sąlygas, reikalingas orgazmui pasiekti, rašo portalas sciencealert.com.
Pora lovoje
Pora lovoje / Shutterstock nuotr.
Temos: 3 Seksas Vyras Orgazmas

„Sukūrėme pirmąjį sėkmingą matematinį lytinio pajėgumo modelį“, – sako matematikas Konstantinas Bliussas, vienas iš pagrindinių tyrėjų iš Sasekso universiteto Jungtinėje Karalystėje.

„Mūsų rezultatai apima fiziologinius ir psichologinius aspektus, reikalingus kulminacijai pasiekti. Jie sustiprina ir matematiškai įrodo jau atliktus sekso psichologijos tyrimus“, – pridūrė jis.

Tyrėjai pateikė vieną svarbią išvadą: per didelis psichologinis susijaudinimas ankstyvuoju etapu gali sukliudyti pasiekti orgazmą.

Paprasčiau tariant, matematikų išvadas galima apibendrinti taip: per daug apie tai negalvokite.

Dar svarbiau, kad komandai pavyko padaryti tai, ko nepavyko kitiems – rasti būdą, kaip matematiniais modeliais nuspėti, ar žmogus pasieks orgazmą. Tiesa, mokslininkai tyrė tik vyrus, kuriems paprastai pasiekti orgazmą būna daug lengviau nei moterims.

„Mūsų išvados atskleidžia temą, kuri, yra tabu. Tačiau, mūsų nuomone, gali būti naudinga klinikiniam seksualinės disfunkcijos gydymui“, – sakė matematikė ir viena iš tyrėjų Julija Kyrychko, taip pat iš Sasekso universiteto.

123RF.com nuotr./Orgazmas
123RF.com nuotr./Orgazmas

Vienas iš pagrindinių matematikų nagrinėtų tyrimų buvo 1966 m. atliktas tyrimas, kuriuo grindžiama žymių seksologų Williamo H. Masterso ir Virginios Jonhson sukurta seksualinio atsako ciklo teorija. ir kuris apėmė duomenis apie 10 tūkst. lytinių aktų, kuriuos laboratorijoje atliko 382 moterys ir 312 vyrų.

Tada komanda palygino savo rezultatus su Nyderlanduose atliktais 2006 m. tyrimais. Šių tyrimų metu tyrėjai eksperimento dalyvius stebėjo MRI aparatuose – sekė jų neurologinius pokyčius, šiems santykiaujant ir pasiekiant orgazmą.

Modelyje taip pat atsižvelgta ir į kitus tyrimus, pavyzdžiui, susijusius su spontanišku susijaudinimu dienos metu ir „šlapiais sapnais“.

Įvertinę visus šiuos duomenis, mokslininkai sudarė dvi skirtingas matematines lygtis – viena jų skirta psichologiniams veiksniams, kita – fiziologiniams.

Šios formulės skirtos nustatyti sąlygas, kuriomis susijaudinimo ciklas gali baigtis orgazmu arba ne. Tai galėtų padėti mokslininkams ateityje geriau suprasti seksualines problemas.

Tyrimas buvo paskelbtas žurnale „Chaos: An Interdisciplinary Journal of Nonlinear Science“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas