Ketvirtadienį išspausdintame tyrime „Agroscope“ ir federalinė Šveicarijos Medžiagų mokslo ir technologijų laboratorija nustatė, kad už šių skylių atsiradimą sūriuose, pavyzdžiui, „Emmental“ ir „Appenzell“, atsakingos mikroskopinės dalelės.
Per pastaruosius 15 metų sūrį imta gaminti žymiai švaresnėmis sąlygomis, tokiu būdu buvo eliminuotos galimybės įvairioms dalelėms atsidurti piene iki tol, kol jis tampa sūriu. Todėl šveicariškame sūryje nebeliko skylių.
Pasak Regiso Nyffelerio iš „Agroscope“, esminis skirtumas sūrio gaminimo būduose yra tradicinio kibiro nenaudojimas per melžimą. Iki šiol nedideli šieno gabalėliai įkrisdavo į kibirą, o dabar užsidarantys melžimo aparatai nusiunčia pieną tiesiai į filtrą.
Tyrėjai paneigė nuo 1917 m. egzistavusią teoriją, kurioje buvo teigiama, kad skylės sūryje atsirasdavo dėl bakterijos, kuri gamino anglies dioksido burbuliukus.