Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 21

Mokslininkas įspėja dėl klimato kaitos: bijau, kad esame labai arti ribos

Taline vykusioje žaliojoje NEXPO konferencijoje, kurioje dyzeliniai generatoriai, spartinantys klimato kaitą, riaumojo, kad palapinėse būtų šilta, dalyvavo ir vokiečių mokslininkas Walteris Lealas, pasaulyje išgarsėjęs šešiais daktaro laipsniais ir begale mokslinių darbų. Bendraudamas su leidiniu "Postimees" jis bandė atsakyti į esminius klausimus: ar dar turime vilties sustabdyti klimato kaitą, r turime pradėti gyventi skurdžiau, kad žalioji revoliucija pavyktų, ar galima padaryti ir taip, kad kasdienis gyvenimas kartu būtų malonus, o klimato katastrofa neįvyktų?
Walteris Lealas
Walteris Lealas / NEXPO nuotr.

Yra nemažai skeptikų, kurie mano, kad žalioji revoliucija reiškia skurdą ir kad klimato kaita iš tikrųjų yra fikcija. Ką jiems galima atsakyti?

– Manau, kad klimato kaita yra vienas didžiausių mūsų laikų iššūkių ir labai reali, rimta grėsmė. Klaidinga manyti, kad mes Europoje nesame labai pažeidžiami klimato kaitos.

Kartais galvojama, kad, klimato kaita svarbi Afrikai ar Azijai, bet tai taip pat klaidinga. Europa jau nukentėjo nuo to – matome, kad vasaros yra labai karštos, kai kur dieną net nepakeliamai karšta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas