Fejerverkų paskirtis – nustebinti, pradžiuginti, tačiau tai, ką įprastai danguje matome mes, yra gana pabodę ir nebepalieka tokio didelio įspūdžio.
Gilias fejerverkų gaminimo tradicijas turi nemažai šalių, tačiau išskirtiniais ir ypatingais gaminiais pasižymi Italija, Malta, Japonija. Šiose šalyse fejerverkų gamyba perduodama iš kartos į kartą – visai kaip vyno. Jų gaminami fejerverkai – preciziški, tikslūs, dideli ir be galo įspūdingi, į dangų iššaunami su labai didele jėga.
Siekdama, jog šventinės nuotaikos neblėstų dar ilgai, „Mokslo sriubos“ kūrybinė komanda kviečia kartu pasiklausyti pokalbio su vieninteliu Lietuvoje fejerverkus tyrinėjančiu mokslininku.
Laida „Mokslo sriuba“ – ne pelno siekianti jaunų žmonių iniciatyva, kuriama bendradarbiaujant su Baltijos pažangių technologijų institutu. „Mokslo sriubą“ galima ragauti kiekvieną sekmadienį 10:00 val. per LRT KULTŪRĄ, o išalkus dar – per www.youtube.com paskyrą.