„Mokslo sriuba“: kas geriau – kepti žiogai ar pyragėliai su vapsvomis?

„Pasaulyje didėjant žmonių skaičiui, vabzdžių įtraukimas į valgiaraštį yra reali išeitis sprendžiant žmonijos maisto iššūkį. Prognozuojama, kad iki 2050 pasaulio gyventojų skaičius paaugs daugiau nei dviem milijardais ir sieks beveik 10 milijardų. Todėl ieškoma efektyvesnių maisto gamybos būdų.
Valgiui paruošti žiogai
Valgiui paruošti žiogai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Gamtos tyrimų centro entomologas ir VU Gyvybės mokslų centro profesorius Sigitas Podėnas sako, kad jau dabar sulaukia verslininkų užklausų. Verslininkai nori auginti vabzdžius žmonių maistui“, – sudomina „Mokslo sriubos“ vedėjas Ignas Kančys.

Kiek tūkstančių vabzdžių rūšių veisiasi Lietuvoje? Kokius vabzdžius tyrinėja prof. Sigitas Podėnas? Kodėl vabzdžiai kartais auginami laboratorijose?

Tai ir dar daugiau apie mažuosius mūsų planetos gyventojus sužinosite „Mokslo sriuboje“.

VIDEO: Mokslo sriuba: Pietų Korėjos ir kitų vabzdžių tyrimai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų