Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 15

Namų technologijos, kurias įperka tik turtuoliai: nuo išmanių namų sistemų iki šlapimą analizuojančių tualetų

Televizorius, kondicionierius, elektrinė viryklė – kasdieninėje rutinoje įprasti prietaisai, kuriuos naudojame. Juos naudoja ir turtingiausi pasaulio žmonės. Tačiau, ar kada susimastėte, ką dar galima rasti jų namuose?
Billo Gateso namai Vašintone
Billo Gateso namai Vašintone / Instagram nuotr.

Išmanios namų sistemos

Turtingi žmonės netaupo, kai reikia savo namus aprūpinti naujausiomis technologijomis.

Kaip anksčiau rašė „Business Insider“, 2017 m. „Hire Society“ skelbime nurodyta, kad „garsi Aukštutinio Istsaido“ šeima buvo pasirengusi mokėti porai 100-150 tūkst. dolerių per metus už maisto gaminimo, valymo, asmeninio apsipirkimo ir kitų namų ruošos darbų priežiūrą.

Be namų ruošos, ši pareigybė reikalavo, kad pora išmanytų tris šiuolaikines išmaniųjų namų technologijų sistemas: „Lutron“, „Crestron“ ir „Kaleidescape“.

123RF.com nuotr./Išmanūs namai
123RF.com nuotr./Išmanūs namai

„Lutron“ yra išmaniųjų namų gamintojas, siūlantis energiją taupančius šviesos reguliatorius ir jungiklius, kuriais galima valdyti nuo 50 iki 10 000 įrenginių. „Crestron“ programos siūlo integruotą apšvietimo valdymą, namų apsaugą, garsiakalbius ir kitas technologijas. „Kaleidescape“ yra kelių kambarių pramogų serverių technologijos, kuriomis transliuojamas vaizdo ir garso įrašas, yra puikios sistemos namų kino teatrui.

„Pasiturintys namų ūkiai daug dažniau nei vidutinis vartotojas anksti įsisavina naujas technologijas“, – „Business Insider“ sakė Winnie Bekmanis, dirbanti „Qualcomm“ daiktų interneto (IoT) produktų rinkodaros srityje. – Brangesnes išmaniųjų namų sistemas skiria diegimo mastas ir personalizavimas.“

Garsenybių namai yra puikus pavyzdys, kaip gali atrodyti personalizuotos išmaniųjų namų sistemos. Interviu CNET aktorė Sofia Vergara pasakojo apie išmaniųjų namų kūrimą.

Vida Press nuotr./Oprah Winfrey
Vida Press nuotr./Oprah Winfrey

Pasak „LA Times“, žiniasklaidos magnatė Oprah Winfrey išleido 14 mln. dolerių, kad įdiegtų pažangias technologijas viename iš savo namų, esančių slidinėjimo kurorte. Dėl spindulinės šilumos sistemos važiuojamoji kelio dalis visada būna visiškai be sniego.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas