Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 20

Nauja kibernetinio saugumo direktyva įmonėms gali kainuoti milijonus

Lietuvai ruošiantis griežtinti kibernetinio saugumo reikalavimus informacinių technologijų (IT) verslo atstovai sutinka, kad tai daryti būtina. Tačiau ekspertai teigia, kad daliai įmonių tai taps rimtu iššūkiu ne tik dėl papildomų investicijų, bet ir specialistų stokos. Papildoma apsauga ir reikalavimų nepaisymas joms gali kainuoti milijonus – tiek, skaičiuojama, reikės įdiegti naujų priemonių ar sumokėti galimų baudų.
Kibernetinis saugumas
Kibernetinis saugumas / 123RF.com nuotr.

Kaip atsakas į kibernetinius nusikaltimus Europos Komisijos priimta Tinklų ir informacinių sistemų saugumo direktyva (Network and Information Security, NIS2) bus taikoma kur kas didesniam ratui įmonių ir valstybinių organizacijų, ji numato daugiau įsipareigojimų ir griežtesnę atsakomybę – už saugumo spragas gali grėsti milijoninės baudos.

Šiuo metu ruošiami Valstybės informacinių išteklių valdymo ir Kibernetinio saugumo įstatymų pakeitimai, kurie turėtų perkelti direktyvos nuostatas į nacionalinę teisę. Europos Sąjungos (ES) valstybės narės tai turi padaryti vėliausiai iki 2024 metų spalio 18-osios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas