Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Užteks šalti: nauja kondicionierių karta – gaivus oras be jokio vėjo

Džiugi žinia tiems, kurie turi mažų vaikų, jautrių augalų bei gyvūnų ar tiesiog nemėgsta kondicionierių keliamo vėjo – nuo šiol oro kondicionavimas yra bevėjis, tylus ir efektyvus. Taip pat sužinosite, kodėl yra žmonių, kurie dėl savo varvančios nosies ar susukto sprando kaltina kondicionierius. Vėsa karštą vasaros dieną nuo šiol gali būti maloni ir be jokių pasekmių.
Oro kondicionierius
Oro kondicionierius / 123RF.com nuotr.

Net šaltis nupurto vien pagalvojus – karšta diena, o kondicionieriaus mentelės biure arba namuose atsuka šaltą veją tiesiai į nugarą. Norisi atsisėsti ten, kur vėsuma pasiekia, tačiau vėjas neužpučia. Tokiu metu dar pagalvoji – kaip būtų gerai turėti tokį kondicionierių, nuo kurio slapstytis nereikia.

Svajonės pildosi ir panašios bėdos jau praeity. Apie novatorišką bevėjį „Midea BreezeleSS+“ kondicionierių papasakojo bendrovės „Airwave Lietuva“ generalinis direktorius Deividas Jankauskas. Teisingai supratote - nuo šiol kondicionavimas yra bevėjis. Tai reiškia dar daugiau komforto darbe ar namuose.

Vėją „suminkština“ 7928 mikro skylutės!

Bendrovės vadovas teigia, kad šis kondicionierius orą paskleidžia visiškai kitaip nei įprasti prietaisai. „Midea BreezeleSS+“ pageidaujamą temperatūrą kambaryje palaiko visiškai be vėjo - vėsą palaikantis oras „purškiamas“ per daugybę mažų skylučių. Fiziškai jausti vėją šalia tokio aparato yra neįmanoma, tačiau gaiva pasiskirsto patalpoje ypač efektyviai.

„Airwave Lietuva“ nuotr./„Midea BreezeleSS+“ kondicionierius
„Airwave Lietuva“ nuotr./„Midea BreezeleSS+“ kondicionierius

„Beveik 8 tūkstančiai mikroskylučių į visas puses – jokio vėjo srauto pojūčio. Jei reikėtų kalbėti vaizdžiai – juk yra skirtumas, kai vanduo eina tiesiai iš čiaupo ir kai jis išpurškiamas rūko pavidalu? Patalpoje vėsa skirstosi natūralios konvekcijos būdu. Dar viena unikali naujiena kondicionierių pasaulyje - oras išpučiamas ir per “S” formos angas šonuose - tai svariai prisideda prie komforto užtikrinimo“, – aiškino pašnekovas.

Išradėjai ir inžinieriai pasistengė, kad gaivumas karštą vasaros dieną patalpoje būtų natūraliai vientisas, nekeltų diskomforto ir nebūtų skirtumo, kurioje patalpos vietoje – toli ar arti kondicionieriaus – mes esame.

Vėsus ir šiltas oras maišosi tolygiai. Bevėjis patalpos kondicionavimo užtikrinimas vyksta patentuotos „Midea“ technologijos dėka: kondicionieriuje įdiegta specifinė matrica, sudaryta iš 7928 mikro skylučių. Dėl to nenukenčia kondicionavimo efektyvumas. Jis išlieka maksimalus, o kambario oro temperatūra gali būti sumažinta iki norimos vos per 40 sekundžių.

„Airwave Lietuva“ nuotr./„Midea BreezeleSS+“ kondicionierius
„Airwave Lietuva“ nuotr./„Midea BreezeleSS+“ kondicionierius

Koks yra besiskleidžiančios gėlės garsas?

Dėl bevėjo kondicionavimo atsirado ir naujas terminas – sakoma, kad kondicionavimas patalpoje “minkštėja”. Žmonės nejaučia nepatogumų. Aparatas dirba ypatingai tyliai. Tai yra vertinama tiek gyvenamosiose patalpose, tiek darbo erdvėse. Šio modelio veikimo garsas siekia vos 21 decibelą ir prilygsta besiskleidžiančios gėlės garsui.

Kai kalbame apie „Midea BreezeleSS+“ kondicionierius, turime omenyje, kad žmonės šalia veikiančių įrenginių visiškai pamiršta apie šiurpulius keliantį vėją ar nuolatinį garsą. Viso to nėra, todėl vartotojas apie kondicionavimą tiesiog negalvoja.

Direktorius primena, kad naujo tipo kondicionieriuose taip pat išlieka auksinė rekomendacija neskubėti staigiai atšaldyti patalpos. Rekomenduojama vėsinti erdvę ne daugiau kaip šešiais laipsniais. Tai galioja visur - namie, darbe, automobilyje.

Tarkime, jei patalpoje yra 35 laipsniai, nustatykite, kad atvėstų iki 29. Kai tai įvyks, pakartokite procedūrą ir jau galite pageidauti 23 laipsnių. Štai kur komforto ir neužimtos nosies paslaptis – nesukelti šoko savo organizmui.

„Airwave Lietuva“ nuotr./„Midea BreezeleSS+“ kondicionierius
„Airwave Lietuva“ nuotr./„Midea BreezeleSS+“ kondicionierius

Inžinerijos ir dizaino naujiena

Čia reikėtų dar kartą priminti, kad „Midea BreezeleSS+“ kondicionierius valdomas per programėlę išmaniajame telefone. Juk žinote, kad patalpose būsite po pusvalandžio – įjungiate. Kai atvykstate, kondicionierius veikia bevėju režimu - visiškas komfortas dirbti ar ilsėtis.

Nenorite apie tai išvis galvoti – įjungiate nustatymus, kad oras būtų atvėsinamas tam tikromis valandomis. Technologijos ir vėsuma – pagal poreikius. Tiesa, reikia nepamiršti, kad šie įrenginiai gali ne tik atvėsinti, bet ir sušildyti patalpos orą.

Šis naujoviškas bevėjis oro kondicionierius veikia tyliai, taupo energiją ir estetiškai atrodo. Kompresorius gali stabiliai veikti žemu 12Hz dažniu – taip reikšmingai sutaupoma energija.

Jis puikiai tiks jautresniems asmenims, taip pat siekiantiems užtikrinti mažų vaikų, ypač kūdikių gerbūvį. Bevėjė funkcija gali praversti ir tiems, kurie turi jautrių gyvūnų ar augalų.

Galiausiai - „Midea BreezeleSS+“ modelyje pagalvota ir apie dizainą bei estetiką. Išlavinto skonio žmones pradžiugins moderni naujos kartos vizualika. Tai ne tik inžinerijos naujiena, bet ir karščiausias šio sezono dizaino sprogimas.

„Airwave Lietuva“ nuotr./„Midea BreezeleSS+“ kondicionierius
„Airwave Lietuva“ nuotr./„Midea BreezeleSS+“ kondicionierius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas