Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujausio „Google“ telefono „Pixel“ apsaugas kinai įveikė per 60 sekundžių

Galima kritikuoti „Google Pixel“ išmanųjį telefoną už nuobodoką dizainą, tačiau apskritai tai yra fantastiški įrenginiai, labai solidžiai konkuruojantys su „iPhone“ - ypač fotografavimo ir filmavimo srityje, rašo mashable.com.
„Google Pixel“ telefonų pristatymas
„Google Pixel“ telefonų pristatymas / „Scanpix“/AP nuotr.

Bet štai kalbant apie saugumą padėtis yra visai kitokia. Kinų programišiai, priskiriami gerųjų, „baltakepurių“, kastai, saugumo konferencijoje „PwnFest“ Seule pademonstravo, kad naujausio „Google“ gaminio gynybines priemones galima apeiti vos per 60 sekundžių. Programišiai, dirbantys kibernetinio saugumo sprendimų bendrovėje „Qihoo 360“, už savo sugebėjimų – įveikti „Android“ apsaugą ir gauti pilną nuotolinę prieigą prie įrenginio valdymo ir asmeninės informacijos (žinučių, skambučių, kontaktų ir nuotraukų) - pademonstravimą laimėjo 120 000 JAV dolerių.

VIDEO: Google Pixel zero day exploit November 2016

„Google“, dar net nespėję iki galo pašalinti praėjusį mėnesį saugumo konferencijoje „Mobile Pwn2Own“ bendrovės „Tencent's Keen Labs“ pademonstruotos panašios spragos, jau nedelsiant ėmėsi lopyti ir naujai atskleisto operacinės sistemos trūkumo.

Bendrovė „Apple“ savo patikimumą aukščiausius saugumo reikalavimus keliančių klientų akyse didina tokiais veiksmais, kaip atsisakymas JAV Federalinių tyrimų biurui suteikti slaptą prieigą prie vartotojų asmeninių duomenų. Tuo tarpu „Google“ koją kiša tai, kad jų operacinė sistema yra atviro kodo, o skirtingas šios sistemos versijas galima skaičiuoti tūkstančiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas