Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nauji rekordai Lietuvos darbo rinkoje

Nepaisant sudėtingos ekonomikos būklės ir problemų darbo rinkoje, rudenį Lietuvoje pasitiko rekordinis skaičius darbdavių, o vasarą turėjome didžiausią dirbančiųjų skaičių. Tokias įžvalgas pateikia tarptautinės įmonių kreditingumą vertinančios bendrovės „Creditreform Lietuva“ analitikai, rašoma „Creditreform Lietuva“ pranešime spaudai.
Darbas, karjera
Darbas, karjera / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Darbas Finansai

„Lietuvos verslas jau kuris laikas skundžiasi vis sunkiau surandantis darbuotojų, tačiau, Sodros duomenimis, liepos pradžioje Lietuvoje buvo įdarbinti net 1 465 948 dirbantieji, - sako Creditreform Lietuva direktorius Saulius Žilinskas, – panašu, kad prie tokių rezultatų galėjo svariai prisidėti suintensyvėjusi imigracija į Lietuvą iš rytų ir pietų, nes net prie tokių dirbančiųjų skaičių turėjome fiksuotą apie 6 proc. siekiantį nedarbą.

Dėl itin šilto rugsėjo vasaros rekordo tirpsmas buvo lėtesnis nei įprastai ir spalio pradžioje susitraukė tik 7 680 darbuotojų.“ Daugiausiai darbuotojų iš visų ūkio šakų samdė prekyba (230 666), pramonė (204 214), transportas, ryšiai ir logistika (164 169).

Panašu, kad savo priežastį turėjo ir pats didžiausias per istoriją darbdavių (įmonių – samdančių bent vieną darbuotoją) skaičius. Spalio pradžioje jis pasiekė 108 878. Žvilgtelėjus į mąžtančius savarankiškai dirbančių skaičius, kas greičiausiai atsitiko dėl didinamų mokesčių tokiems asmenims, neatmestina prielaida, kad pastarieji ėmė kurti nuosavus verslus, kuriuose patys ir įsidarbino.

Jei pažiūrėsime į darbdavius pagal samdomo personalo dydį, būtent smulkios (1-9 darbuotojai) buvo pagrindinis augimo variklis. Dabartiniu metu tokių darbdavių turime daugiausiai – 88 021. Įdarbinusių 10-49 asmenis dinamika nerodo pakilimo (15 094) – kaip byloja statistika, čia daugelis darbdavių savo augime ir sustoja; vidutinių (10-249) turime 4 445, o stambių (250 ir daugiau) – 687.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas