Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nebloga, bet su naftalino kvapu: „Sandberg Xterminator“ pelės apžvalga

Pelė – neatsiejamas kompiuterio priedas. Šį kartą apžvelkime „Sandberg Xterminator“.
„Sandberg Xterminator“ žaidimų pelė .
„Sandberg Xterminator“ žaidimų pelė . / N.Davalgos nuotr.

Visai neseniai jus susipažindinau su beviele „Sandberg Wireless Sniper 2“ žaidimų pele. Pastaroji išsiskyrė daugkartinio įkrovimo akumuliatoriumi, bet jutiklis neatitiko šiuolaikinėms žaidimų pelėms taikomų standartų. Šiandien testuojama „Sandberg Xterminator“ kainuoja panašią sumą, tačiau yra priešingas produktas prieš tai išbandytai „Wireless Sniper 2“ – ji prie kompiuterio jungiama laidu, bet turi kur kas konkurencingesnį jutiklį.

Jeigu surašytumėme visas šiuolaikines pelių madas, daugumos jų nematysime „Sandberg Xterminator“ savybių sąraše. Šis graužikas yra didelis, sunkus ir turi krūvą išnykti spėjusių savybių. Beliko išsiaiškinti, ar šioje žemėje dar likę vietos tokiems dinozaurams.

N.Davalgos nuotr./Testuojamos pelės pakuotė.
N.Davalgos nuotr./Testuojamos pelės pakuotė.

Detalus žvilgsnis

Šiuolaikinės žaidimų pelės yra kompaktiškos ir labai lengvos. To negalima pasakyti apie „Sandberg Xterminator“ – ji yra didelė, net 140 gramų sverianti „žiurkė“, tokie produktai dominavo rinkoje prieš 10 metų. Gamintojas net neslepia, kad tai padarė specialiai, didelį svorį paminėdamas produkto privalumų sąraše.

N.Davalgos nuotr./Didelė ir masyvi pelė.
N.Davalgos nuotr./Didelė ir masyvi pelė.

Čia produkto archajiškumas nesibaigia. Žaibais papuoštas pakuotės dizainas atspindi laikus, kai minimalizmas ir solidumas nebuvo tokie svarbūs, kokie jie yra dabar. Grubus „Xterminator“ pavadinimas taip pat labiau būdingas 2013-ųjų metų kompiuterinei technikai ar dar senesniems veiksmo filmams.

Ir jeigu vis dar nesutinkate, kad tai senamadiškas produktas, pažiūrėkite, ką radome komplektacijoje. Taip – tai CD diskas su programine įranga. Greičiausiai jūsų kompiuteris net nesugebėtų nuskaityti tokios laikmenos, bet nesijaudinkite – reikiamą failą galima atsisiųsti iš gamintojo tinklalapio.

N.Davalgos nuotr./Komplektacijoje randame... CD diską!
N.Davalgos nuotr./Komplektacijoje randame... CD diską!

Programėlės funkcionalumas mane tenkina, bet vartotojo sąsajos dizainas labai tiktų „Windows XP“ pasaulio aplinkai. Apie prie pridedamą jau nebeegzistuojančios firmos antivirusinę net nepasakosiu.

N.Davalgos nuotr./ Programinė įranga kurta labai seniai, bet savo darbą vis dar sugeba atlikti.
N.Davalgos nuotr./ Programinė įranga kurta labai seniai, bet savo darbą vis dar sugeba atlikti.

Bendrą vaizdą bando gelbėti RGB apšvietimas. Kadangi tai yra nebrangus produktas, jis sklinda tik iš vieno taško, todėl skirtingose pelės vietose ryškumo lygis yra netolygus. Ši detalė išduoda kiek mokėjote už savo pelę, bet biudžetinėje klasėje tai yra normali praktika.

N.Davalgos nuotr./RGB apšvietimas yra, tačiau jo tolygumas stipriai jaučiamas.
N.Davalgos nuotr./RGB apšvietimas yra, tačiau jo tolygumas stipriai jaučiamas.

Korpuso kokybė viena geresnių, ko galima tikėtis už 30 eurų. Ypač patiko abejuose pelės šonuose esanti minkšta tekstūra. Bendras vaizdas lenkia tokias populiarias peles kaip „Corsair Katar Pro XT“ ar „Logitech G203“ ir jos kokybė yra labai arti to, ką siūlo „HyperX Pulsefire Core“, kurią laikau geriausią korpusą turinčia biudžetine pele.

N.Davalgos nuotr./Korpuso kokybė pralenkė keltus lūkesčius.
N.Davalgos nuotr./Korpuso kokybė pralenkė keltus lūkesčius.

Šalia dviejų standartinių mygtukų ir ratuko, ant pelės paviršiaus randau dar penkis papildomus mygtukus. Jų atliekamas funkcijas galime pasirinkti programinėje įrangoje. Galiu pasidžiaugti, kad mygtukai yra nugulę patogiose vietose.

Pelės veikimu nusiskundimų neturiu. Paprastas, bet savo darbą gerai atliekantis „Pixart PWM 3325“ jutiklis yra geriausia, ką gali pasiūlyti ši kainų kategorija. Jis pasiekia 5000 DPI raišką, programinė įranga ją gali praplėsti iki 10000 DPI, tačiau tam nėra jokios prasmės – standartinis variantas yra visiškai pakankamas. Gamintojas pasirinko naudoti 5 milijonus paspaudimų galinčius atlaikyti mygtukus.

N.Davalgos nuotr./Teisingose vietose esantys papildomi mygtukai.
N.Davalgos nuotr./Teisingose vietose esantys papildomi mygtukai.

Išvados

„Sandberg Xterminator“ pelė Lietuvoje kainuoja nuo 30 eurų. Žinant žaidėjams skirtos įrangos kainas, ją drąsiai galima laikyti biudžetinės klasės produktu.

Pagrindinis aspektas, į kurį turite atsižvelgti prieš rinkdamiesi žymeklio valdymo įrenginį, dydis ir svoris. Šiais laikais madinga bandyti atsikratyti kiekvieno gramo, bet vis dar yra pirkėjų pozityviai vertinančių sunkias peles.

Prisipažinsiu, aš esu vienas iš jų – didelis svoris ir aukšti jautrumo nustatymai leidžia tiksliai valdyti pelę neatliekant daug judesių ranka. Jeigu tokią pačią nuomone turite ir jūs, tada „Sandberg Xterminator“ tampa rimto apsvarstymo vertu variantu.

N.Davalgos nuotr./Korpuso kokybė ir geras veikimas džiugina, tačiau teks susigyventi ir su retro stiliaus detalėmis.
N.Davalgos nuotr./Korpuso kokybė ir geras veikimas džiugina, tačiau teks susigyventi ir su retro stiliaus detalėmis.

Taip, programinė įranga ir kitos detalės verčia jaustis nusipirkus ne tik kompiuterio pelę, bet ir laiko mašiną. Jeigu ignoruotumėme šį faktą, pelė taptų kur kas konkurencingesne, nes kokybiškas korpusas ir neblogas jutiklis daro „Sandberg Xterminator“ produktu, kuris savo darbą atliks gerai.

Nors ir galima susigyventi su jos netobulumais, tai nėra privaloma – „Corsair“, „HyperX“, „Logitech“, ar jau išmėginti „Patriot“ produktai sudaro labai aršią konkurenciją. Nors „Xterminator“ ir turi rimtų argumentų „už“, tačiau jaunatviški konkurentai sudomins platesnį pirkėjų ratą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas