Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Neįtikėtina: dronu išgelbėjo nelaisvėje atsidūrusį ukrainiečių karį

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 95-osios atskirosios oro pajėgų brigados dronų operatoriui pavyko išlaisvinti į nelaisvę patekusį ukrainiečių karį, skelbia defence-blog.com.
Dronu išgelbėjo nelaisvėje atsidūrusį ukrainiečių karį.
Dronu išgelbėjo nelaisvėje atsidūrusį ukrainiečių karį. / Ukrainos ginkluotųjų pajėgų nuotr.

Pasak Ukrainos desantininkų, jie veikė priešo kontroliuojamoje zonoje. Naudodami iš bepiločių orlaivių numetamas lengvąsias bombas, jie sėkmingai neutralizavo kelis rusų karius. Būtent šios misijos metu jie aptiko tranšėjoje surištą ukrainiečių karį, priklausantį kitai brigadai.

„Mūsų bepiločio orlaivio operatorius, šaukiniu „Kevinas“, ėmė atkreipti suimto kario dėmesį mirksinčiomis „Mavic“ šviesomis. Ant žemės esantis vaikinas suprato, kad tai mūsiškiai, ir ėmė sekti mūsų droną, – aiškino bepiločių sistemų grupės vadas, vadinamas „Šerifu“. – Mums vedant savo bendražygį, buvo sutiktas dar vienas išlikęs priešas. Rusas nepastebėjo mūsų „paukščio“, kuriame dar buvo likusi viena granata. Jis gestu parodė ukrainiečių kariui, kad šis grįžtų atgal. Tada „Kevinas“ numetė granatą ant okupanto, taip jį nukaudamas, ir toliau vedė mūsų bendražygį atgal į jo dalinį.“

Kariškiai pabrėžė, kad tokioms operacijoms karyboje reikia ne tik brutalios jėgos, bet ir išradingumo, leidžiančio sėkmingai išardyti priešo gynybą ir išgelbėti bendražygius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas