Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Neįtikėtina: Lietuvoje užfiksavo raudoną vaivorykštę

Nors esame įpratę prie spalvotų vaivorykščių, kartais pasitaiko unikali galimybė pamatyti ir tolimą vaivorykštės „pusseserę“ – raudoną vaivorykštę. Šios vaizdu feisbuko paskyroje pasidalino „Sky Chasers LT“.
raudonoji vaivorykštė
raudonoji vaivorykštė / „Sky Chasers LT“

„Nedažnai vakarai būna tokių įspūdingų spalvų. Kai pradėjo lįsti raudonoji vaivorykštė supratau, kad be reikalo stoviu vietoje užvertęs galvą. Čiupau fotoaparatą, šokau į automobilį ir lėkiau laukais kol pasimatė visas lankas! Vooos spėjau, padariau du kadrus ir išnyko!“, – unikalią akimirką feisbuke aprašė „Sky Chasers LT“.

Šios vaivorykštės susidarymo procesas yra toks pat kaip ir įprastos vaivorykštės (t. y. šviesos atspindys ir (arba) lūžis vandens lašeliuose), skirtumas tas, kad vienspalvei vaivorykštei reikia, kad saulė būtų arti horizonto, t. y. netoli saulėtekio arba saulėlydžio.

tačiau dėl mažo saulės spindulių kampo šviesa atmosferoje nueina ilgesnį atstumą, todėl trumpesnio ilgio šviesos bangos, pavyzdžiui, mėlynos, žalios ir geltonos, išsisklaido ir lieka daugiausia raudona spalva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas