Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Google“ vadovas Ericas Schmidtas ragina Šiaurės Korėją didinti interneto laisvę

Bendrovės „Google“ valdybos pirmininkas Ericas Schmidtas pareiškė Šiaurės Korėjos pareigūnams, kad jų šalis niekada nesivystys, jeigu nepriims interneto laisvės.
Ericas Schmidtas
Ericas Schmidtas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šiuos komentarus jis išsakė ketvirtadienį, grįždamas po vizito Pchenjane.

Buvęs JAV ambasadorius prie Jungtinių Tautų (JT) Billas Richardsonas, vadovavęs šiai kelionei, ragino Šiaurės Korėją sustabdyti balistinių raketų ir branduolinių užtaisų bandymus po to, kai komunistinė valstybė surengė daug kritikos sukėlusį raketos bandymą praeitą mėnesį.

E.Schmidtas sakė Šiaurės Korėjos pareigūnams, kad jų šalies internetas turėtų tapti atviras, „kitaip jie visada bus atsilikę“.

„Pasauliui tampant vis labiau susijungusiam, jų sprendimas likti izoliuotiems virtualiai labai smarkiai paveiks jų fizinį pasaulį, ekonomikos augimą ir taip toliau. Dėl jiems taps sunkiau prisivyti ekonomikoje, – aiškino „Google“ vadovas. – Kai prasideda internetas, šalies piliečiai išties gali tuo pasinaudoti. Vyriausybė turi kažką daryti. Ji turi suteikti žmonėms galimybę naudotis internetu, ko Šiaurės Korėjos vyriausybė dar nėra padariusi“

B.Richardsonas, kuris taip pat yra dirbęs Naujosios Meksikos gubernatoriaus poste, pareiškė: „Tvirtai raginame šiaurės korėjiečius vykdyti balistinių raketų ir tikėtino branduolinio bandymo moratoriumą.“

Jiedu kalbėjosi su žurnalistais Pekino oro uoste. Pasiuntiniai sakė, kad per vizitą Šiaurės Korėjoje nesusitiko su šalies lyderiu Kim Jong Unu arba JAV piliečiu Kennethu Bae.

Kaip pranešė Šiaurės Korėjos valstybinė naujienų agentūra, K.Bae buvo suimtas lapkritį, kai atvyko į šalį kaip turistas ir įvykdė nusikaltimą prieš valstybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai