Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„NY Times“: Didelio masto tyrimas patvirtina – ši dieta naudinga širdžiai

Laikytis mažai angliavandenių turinčios dietos jau seniai yra populiari svorio metimo strategija. Kita vertus, kai kurie gydytojai ir mitybos ekspertai patardavo to nedaryti, baimindamiesi, kad tokia dieta gali padidinti širdies ligų riziką.
Mielinės bandelės su obuolių tyre
Alyvuogių aliejus / Nidos Degutienės nuotr.

Toks mitybos režimas paprastai reiškia, kad valgoma daug sočiųjų riebalų turinčių produktų, tokių kaip raudonoji mėsa ir sviestas.

Tačiau naujas tyrimas, vienas didžiausių ir išsamiausių šioje srityje, rodo, kad valgyti mažai angliavandenių ir daugiau riebalų gali būti naudinga jūsų širdžiai ir kraujagyslėms, jei turite antsvorio.

Naujajame tyrime, kuris buvo paskelbtas žurnale „American Journal of Clinical Nutrition“, nustatyta, kad antsvorį turintys ir nutukę žmonės, ėmę vartoti daugiau riebalų ir mažiau rafinuotų angliavandenių – tačiau neatsisakę daug skaidulų turinčių produktų, tokių kaip švieži vaisiai, daržovės, riešutai, pupelės ir lęšiai – sumažino savo riziką susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis palyginus su tais, kurie laikėsi panašios dietos, kurioje buvo mažiau riebalų ir daugiau angliavandenių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas