Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„NY Times“: Naujas tyrimas – sportuodami sudeginame mažiau kalorijų nei manyta

Remiantis nauju tyrimu, nagrinėjusiu, kaip fizinis aktyvumas veikia mūsų medžiagų apykaitą, atrodo, kad treniruotės metu dauguma mūsų iš tikrųjų sudegina mažiau kalorijų nei iki šiol manyta – mažiau nei 72 kalorijas kiekvienam šimtui kalorijų, kurias manome išeikvojantys.
Pradėjus aktyviau sportuoti reikia peržiūrėti ir mitybą
Pradėjus aktyviau sportuoti reikia peržiūrėti ir mitybą / 123RF.com nuotr.

Tyrime nustatyta, kad mūsų kūnas yra linkęs automatiškai kompensuoti bent ketvirtadalį kalorijų, kurias sudeginame sportuodami, o tai pakiša koją mūsų pastangoms numesti svorio sportuojant.

Tyrimo rezultatai taip pat rodo, kad papildomi kilogramai, deja, dar labiau padeda organizmui kompensuoti prarastas kalorijas, todėl tiems, kas jau turi antsvorio, numesti svorio mankštinantis tampa dar sunkiau.

Kita vertus, tyrimas taip pat rodo, kad kalorijų kompensacija yra labai individuali ir supratimas, kaip jūsų medžiagų apykaita reaguoja į treniruotes, gali būti labai svarbus siekiant optimizuoti savo treniruočių režimą, skirtą svorio kontrolei.

Teoriškai – ar kokioje nors alternatyvioje visatoje – mankšta veiksmingai padėtų numesti svorio. Kai judame, mūsų raumenys susitraukinėja, todėl jiems reikia daugiau degalų nei poilsio metu, o kiti organai ir biologinės sistemos taip pat eikvoja papildomai energijos.

Ankstesnių laboratorinių tyrimų dėka mes žinome, kiek energijos reikia šiems procesams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas