Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Palankiausias metas tapti IT specialistu yra dabar

Pergalvodamas savo profesinį kelią bei karjeros planus, dažnas savęs paklausia – na, kodėl savo laiku nestudijavau informatikos? Išties, IT specialistams nekyla didesnių keblumų rasti gerai apmokamą darbo vietą. Netgi atvirkščiai. Sparti IT sektoriaus plėtra bei intensyvi konkurencija dėl darbuotojų programuotojams užtikrina pavydėtinai palankias sąlygas dirbti, tobulėti ir siekti vis ambicingesnių tikslų. Vis tik, nėra ko pavyduliauti profesinės sėkmės programuotojams, nes niekada nevėlu ryžtis pokyčiams ir įsilieti į dinamišką IT darbo rinką. Juolab, šiuo metu galima pasinaudoti išskirtinai palankiomis sąlygomis įgyti programuotojo specialybę. Štai, pavyzdžiui, apmokamos vakarinės persikvalifikavimo studijos yra prieinamos kiekvienam norinčiam ryžtingai keisti karjeros kryptį.
Palankiausias metas tapti IT specialistu yra dabar
Palankiausias metas tapti IT specialistu yra dabar / Partnerio nuotr.

Persikvalifikavimo studijos – sėkmingos karjeros IT sektoriuje pradžia

Svarstant apie kitos specialybės įgijimą, kaip taisyklė, iškyla nemažai klausimų bei dvejonių, ar pavyks suderinti darbą ir studijas. Ne mažiau aktualus ir finansų klausimas, nes intensyvūs kursai nebūna pigūs. O kas, jei nusprendus keisti veiklą ir įgyti paklausią programuotojo profesiją pakaktų tik ryžto pokyčiams, atkaklumo siekiant savo tikslo ir šiek tiek organizacinių gebėjimų? Toks variantas primena svajonę, tačiau tai yra reali galimybė persikvalifikuoti. Baltic Institute of Technology (BIT.lt) kviečia jungtis prie nemokamų vakarinių programavimo mokymų. BIT organizuojamos perkvalifikavimo studijos suteikia galimybę mokytis JAVA, PHP, Front-end bei kitų programavimo kalbų. Dirbantiems žmonėms skirti kursai vyksta vakarais, dalyviams patogiu metu.

Partnerio nuotr./Palankiausias metas tapti IT specialistu yra dabar
Partnerio nuotr./Palankiausias metas tapti IT specialistu yra dabar

Motyvacija ir ryžtas keisti darbą – svarbiausios sąlygos siekiant persikvalifikuoti

Nemokamas persikvalifikavimo studijas BIT organizuoja kaip „Investuok Lietuvoje“ projekto „Talentų ugdymas informacinių technologijų srityje“ partneris. Šios studijos suteikia galimybę dirbantiems žmonėms nemokamai išmokti programuoti ir pasirengti sėkmingam startui IT srityje. Pasinaudoti išskirtine galimybe prisijungti prie 100% ES finansuojamų programavimo kursų gali asmenys, dirbantys pagal darbo sutartį. Deja, bet dirbantys pagal individualią veiklą šiame projekte dalyvauti negali. Išlaikyti darbo santykius viso kurso metu yra viena pagrindinių dalyvavimo projekte sąlygų. Pagal darbo sutartį dirbantys asmenys, kurių pareigos nesusijusios su programavimu, kviečiami laikyti Baltijos Technologijų Instituto stojamąjį testą.

Svarbu ir teorijos pagrindai, ir geri programavimo įgūdžiai

IT perkvalifikavimo mokymų tikslas – įgyti paklausių kompetencijų ir išmokti dirbti su rinkos poreikius atitinkančiomis technologijomis – .NET, PHP, JavaScript ir pan. Mokymų laikas derinamas prie dirbančių žmonių poreikių ir galimybių, paprastai užsiėmimams skiriama nuo 2 iki 6 akademinių valandų per dieną. Intensyvūs vakariniai mokymai trunka 6-7 mėnesius (iš viso, 480 val.).

IT mokymų lyderis BIT visuose programavimo kursuose remiasi efektyviausiais mokymosi metodais. Aukšto lygio dėstytojai skiria pakankamai dėmesio teorijos pagrindams, kurie įtvirtinami atliekant praktines užduotis. Pagrindinis perkvalifikavimo studijų tikslas yra praktinių programavimo įgūdžių formavimas. Kursų metu įgytos programavimo kompetencijos atvers galimybes sėkmingai įsilieti į IT sferą ir tapti paklausiu specialistu. Tereikia apsispręsti, kuri IT sritis yra patraukliausia. Front-End programavimo kurso tikslas yra ugdyti kompetencijas, reikalingas IT įmonėse projektuojant, kuriant ir administruojant internetinius tinklalapius. .NET programavimo kursas tiks siekiant susipažinti su programavimo pagrindais, išmokti integruoti skirtingas technologijas, susipažinti su duomenų bazėmis ir jų valdymu. Savo ruožtu, PHP programavimo kursai skirti tiems, kurie nori per trumpą laiką išmokti programavimo esmės.

Tiesa, nors BIT persikvalifikavimo studijos yra nemokamos, tačiau prieinamos tik motyvuotiems ir atkakliems žmonėms. Pusmetį sėkmingai derinti darbą, vakarines studijas bei asmeninį gyvenimą – ganėtinai sudėtingas iššūkis. Vis tik, jei neabejojate savo laiko planavimo įgūdžiais, pasižymite atkaklumu siekiant savo tikslo ir, svarbiausia, nekantraujate įgyti programuotojo specialybę – nedvejodami junkitės prie sudominusių BIT perkvalifikavimo programavimo mokymų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas