Pamatykite: pigus ukrainiečių dronas sunaikino brangią rusų oro gynybos sistemą

Vaizdo įraše kaip pigus kelių šimtų dolerių vertės dronas sunaikino 10 mln. dolerių vertės Rusijos oro gynybos sistemą, rašo „Business Insider“.
Pigus ukrainiečių dronas sunaikino brangią rusų oro gynybos sistemą.
Pigus ukrainiečių dronas sunaikino brangią rusų oro gynybos sistemą. / Stop kadras

Ukrainos karinės žvalgybos tarnyba (GUR) sekmadienį paviešino vaizdo įrašą ir nurodė, kad jos specialiojo padalinio „Kryla“ kariai išvedė iš rikiuotės Rusijos priešlėktuvinių raketų sistemą „Osa“.

Vaizdo įraše matomi kadrai, kuriuos, atrodo, užfiksavo dronas, skriejantis tiesiai į sistemą, taip pat iš oro matoma deganti karinė technika.

Ukrainos žvalgyba teigė, kad komplekso „Osa“ vertė siekė 10 mln. dolerių, o jį sunaikinęs dronas kainavo vos kelis šimtus dolerių.

Per Rusijos invaziją į Ukrainą dronai buvo naudojami dažniau nei per bet kurį kitą konfliktą istorijoje – abi pusės juos naudojo taikiniams atakuoti ir naikinti, taip pat informacijai rinkti, kad galėtų nukreipti kitus ginklus.

Abi šalys naudoja didelius ir brangius karinės paskirties dronus, taip pat pigius dronus, kurie naudojami mėgėjų, pavyzdžiui, renginiuose.

Ukraina, kuriai kartais sunku gauti pažangios ginkluotės iš savo sąjungininkų, naudojo juos išvesti iš rikiuotės ginklus, daug brangesnius už pačius dronus.

Tarp jų, kaip pranešama, yra ir Rusijos karinis sraigtasparnis „Mi-28“, kuris, kaip manoma, kainuoja apie 18 mln. dolerių.

Nuo 2022 m. vasario mėn. prasidėjus karui Ukrainoje, pastaroji ir Rusija smarkiai padidino savo vidaus dronų gamybos apimtis, ir šiuo metu Ukraina, atrodo, laimi dronų gamybos lenktynes.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis praėjusią savaitę pareiškė, kad Ukrainos gynybos bendrovės dabar gali pagaminti 4 mln. dronų per metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas