Pamatykite: ukrainiečiai sunaikino rusų šarvuočių koloną Rusijos srityje

Ukrainos kariai surengė pasalą ir sunaikino Kursko srityje judančią Rusijos šarvuočių koloną, praneša „Militarnyj“.
Ukrainos kariuomenė sunaikino šarvuočių koloną.
Ukrainos kariuomenė sunaikino šarvuočių koloną. / Stop kadras

Kaip skelbia „Defence Blog“, per pasalą buvo sunaikinti šarvuočiai „VPK-Ural“, „BTR-80“, automobilis „UAZ-452“ ir tankas su minų tralu.

Pasalos vieta – kelyje Rylskas-Korenevas-Sudža, 5 km į pietus nuo Olgivkos.

Skelbiama, kad Rusijos kolona judėjo Zelionyj Šliacho ir Novoivanivkos gyvenviečių link, toliau stengdamasi pralaužti Ukrainos gynybines linijas.

Tai buvo dalis didesnio Rusijos pajėgų veržimosi į šią vietovę, o Ukrainos kariniai analitikai pastebėjo didelę priešo karių ir karinės įrangos koncentraciją.

Ukrainos analitinis projektas „DeepState“ praneša, kad Rusijos pajėgos iš pradžių pasistūmėjo tikslinių gyvenviečių link, tačiau galiausiai buvo sustabdytos.

„Šiandien buvo neįtikėtinai sunki diena netoli Novoivanivkos. Mūsų artilerijos daliniams ir dronų operatoriams teko įsitraukti į tiesioginę kovą. Nors iš pradžių priešas prie Snahosto įgijo pranašumą, iki dienos pabaigos jis buvo visiškai sustabdytas“, – pranešė „DeepState“ analitikai.

Rusijos puolimo sėkmė siejama su tuo, kad jie sutelkė stiprias pajėgas vietovėje, o tai išryškino Ukrainos kariams kylančius iššūkius koordinuojant gynybą. Vienas iš svarbių veiksnių buvo sklandaus koordinavimo tarp Ukrainos dalinių trūkumas.

Nepaisant šių iššūkių, Ukrainos pajėgos pademonstravo savo atsparumą ir taktinius gebėjimus, kol kas sėkmingai atremdamos Rusijos puolimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito