Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Pamirškite namų ruošą: ekspertas papasakojo, kuo DI gali būti naudingas jūsų namuose

Įsivaizduokite pasaulį, kuriame drabužiai išsiskalbia patys, maistas pasigamina beveik be jokių pastangų, o savaitės vakarienės meniu – pats susidėlioja. Galbūt šiuo metu tokie dalykai gali atrodyti lyg iš mokslinės fantastikos filmo, tačiau dirbtinio intelekto (DI) galimybėms vis augant – tokia rutina kur kas realesnė nei galvojate. „Samsung Electronics Baltics“ produktų trenerio Tomo Alešiūno teigimu, savo namų ruošos darbus patikėti DI įrenginiams – patogus sprendimas, galintis padėti sutaupyti jėgų bei laiko.
DI pamažu perima kasdienes užduotis, kurios paprastai atima brangų jūsų laiką
DI pamažu perima kasdienes užduotis, kurios paprastai atima brangų jūsų laiką / „Samsung“ nuotr.

Kaip teigia T.Alešiūnas, DI pamažu perima kasdienes užduotis, kurios paprastai atima brangų jūsų laiką. Pasitelkiant DI balso ir dirbtinio intelekto duomenų technologijas, jau dabar galima atrasti sprendimų, kurie buitinę techniką padeda valdyti intuityviai ir ekonomiškai.

„Šiais laikais egzistuoja pačių įvairiausių DI valdomų įrankių. Kadangi naujausiuose įrenginiuose dabar yra įdiegti didelio našumo DI lustai, kameros ir jutikliai – galima be jokių papildomų pastangų jais naudotis lengviau bei našiau“, – sako T.Alešiūnas.

DI funkcijos taupo brangų laiką

Jeigu, anot eksperto, virtuvėje nesate virtuozas, o maisto gaminimas jums kelia kasdienį galvos skausmą – padėti gali suasmenintos, dirbtiniu intelektu valdomos maisto ir receptų platformos. Jos yra skirtos receptų su namuose turimais produktais atradimui, maisto galiojimo laiko sekimui.

„Samsung“ nuotr./Paruošti vakarienę padėti gali suasmenintos, dirbtiniu intelektu valdomos maisto ir receptų platformos
„Samsung“ nuotr./Paruošti vakarienę padėti gali suasmenintos, dirbtiniu intelektu valdomos maisto ir receptų platformos

Mūsų dviduriai šaldytuvai turintys „AI Vision Inside“ funkcija per vidinę jo kamerą geba atpažinti viduje esančius produktus ir sugeneruoja jų sąrašą. Tuo tarpu programėlė iš šaldytuve esančių maisto produktų patiekia įvairių receptų pasiūlymus, todėl nebereikia nei galvoti, nei „googlinti“ receptų. Be to, taip sumažinamas maisto švaistymas, nes šaldytuve esantys produktai sunaudojami laiku.

DI pasitarnauja ir atliekant kitus būtinus namų ruošos darbus, pavyzdžiui, skalbimą.

Technnologijų bendrovės „Samsung Bespoke AI“ serijos skalbimo mašinos-džiovyklės pasibaigus skalbimo ciklui automatiškai persijungia į džiovinimo režimą. Be to, daugiafunkcinėse skalbyklėse taikomos pažangiausios technologijos – jos gali būti prijungiamos prie „SmartThings“ programėlės, kuri apjungia visus jūsų namų įrenginius ir leidžia patogiai juos valdyti“, – dalijasi T.Alešiūnas.

„Samsung“ nuotr./Naujausios „Samsung“ skalbyklės-džiovyklės pasižymi DI paremtomis funkcijomis, kurios geba automatiškai parinkti tinkamiausius skalbimo ir džiovinimo ciklus
„Samsung“ nuotr./Naujausios „Samsung“ skalbyklės-džiovyklės pasižymi DI paremtomis funkcijomis, kurios geba automatiškai parinkti tinkamiausius skalbimo ir džiovinimo ciklus

Anot jo, šios programėlės pagalba į išmanųjį telefoną gali būti siunčiami pranešimai, informuojantys apie skalbimo pabaigą ar kitą su skalbimu susijusią naudingą informaciją, tad galėsite būti užtikrinti, jog jūsų skalbiniai nebus pamiršti. Be to, naujausios „Samsung“ skalbyklės-džiovyklės pasižymi ir kitomis DI paremtomis funkcijomis, kurios geba automatiškai parinkti tokius skalbimo ir džiovinimo ciklus ar skalbimo priemonių kiekį, kokie būtų tinkamiausi konkretiems drabužiams.

Efektyviau išvalo dėmes

Grindų valymas – vienas nemėgstamų daugelio namų ruošos darbų. Turint vaikų ar augintinių, kartais tai tenka daryti netgi kelis kartus per dieną. T.Alešiūnas sako, kad šiuo metu rinkoje yra inovatyvių dulkių siurblių-robotų, kurie geba atpažinti dėmes, reikalaujančias gilesnio valymo ir greitai jas išvalyti.

Naujajame „Bespoke Jet Bot AI+“ dulkių siurblyje-robote įdiegtos technologijos padidina objektų, kuriuos siurblys gali atpažinti skaičių, tai pat atpažinti dar smulkesnius objektus, o dėl 3D jutiklio jis gali dar ir lanksčiau laviruoti. Buto ar namo erdves jis suskirsto į kategorijas ir automatiškai pasiūlo nustatyti „draudžiamas zonas“, kurių reikėtų vengti. Siurblys taip pat yra užprogramuotas taip, kad lengviau pastebėtų dėmes ir reikiamą vietą dar kruopščiau išvalytų. Naudodamas galingus plovimo mechanizmus jis gali greitai išvalyti net įsisenėjusias dėmes“, – sako T.Alešiūnas.

Be to, įrenginiuose įdiegta balsu valdoma funkcija leidžia namuose juos valdyti naudojant tik savo balsą. Įrenginiai, kuriuose yra įdiegtas balso asistentas, nuskaito vartotojo komandas ir kiekvieno įrenginio būseną. Ši funkcija yra integruota į kai kuriuos „Samsung“ oro kondicionierių, robotų dulkių siurblių modelius. Ateityje planuojama, kad ji bus įdiegta ir į skalbykles bei kitus namų įrenginius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius