Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pamirškite slaptažodžius – įmonių ir organizacijų saugumu rūpinsis dirbtinis intelektas

Mobiliųjų įrenginių išpopuliarėjimas darbovietėse ir spartesnis įmonių judėjimas į debesiją suteikė mums begalę būdų pasiekti savo virtualias darbo vietas. Tačiau daugėjant prieigų prie įmonės vidinių resursų ir duomenų, piktavaliams atsiranda daugiau galimybių įsilaužti į skaitmeninį tinklą.
Slaptažodis
Slaptažodis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Štai kodėl kibernetinį saugumą pasaulyje po 2020-ųjų būtina pertvarkyti taip, kad įmonėms nebereikėtų pasikliauti tradicinėmis autentifikavimo formomis, tokiomis kaip slaptažodžiai. Žinoma, tai nereiškia, kad reikia leisti darbuotojams visiškai laisvai prisijungti prie vidinių sistemų.

Sprendimas turėtų būti kitas – mums reikia atsigręžti į dirbtinį intelektą, kuris jau geba efektyviai patikrinti asmenų skaitmenines tapatybes ir elgesį, ir įsitikinti, ar jie yra tie, kuo dedasi esą. Kodėl dirbtinis intelektas saugumo srityje tampa toks aktualus būtent dabar?

Šiandien įmonės yra raginamos užtikrinti atvirą, bendradarbiavimą skatinančią darbo aplinką, kurioje hibridinė ir daugialypė debesija yra atsparesnė ir patikimesnė nei jos fiziniai atitikmenys. Tam reikalingos tokios technologijos kaip dirbtinis intelektas, kuris geba būti toks pat lankstus, kaip ir šiandienos aplinkybės, bei laikmetis, kuriame gyvename.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas