Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Paneigė, kad tai – neįmanoma: Ukraina numušė visas Rusijos paleistas hipergarsines raketas

Ukrainos oro pajėgos pranešė sėkmingai neutralizavusios Rusijos „hipergarsinių“ raketų ugnį ir atrėmusios pakartotinį agresoriaus puolimą sausio 2 d., skelbia „Defence Blog“.
Rusų naikintuvas MiG-31K, gabenantis hipergarsinę raketą
Rusų naikintuvas MiG-31K, gabenantis hipergarsinę raketą / „AP“/„Scanpix“

Kaip teigiama Ukrainos karinių oro pajėgų pranešime, perėmimo metu buvo numuštos visos „Kh-47M2 Kinzhal“ hipergarsinės raketos, paleistos iš lėktuvų „MiG-31K“.

Šios atakos taikiniai buvo svarbūs infrastruktūros, pramonės, civiliniai ir kariniai objektai, o pagrindinis dėmesys buvo nukreiptas į Ukrainos sostinę.

„07.30 val. užfiksuoti dešimties aerobalistinių raketų „X-47M2 Kinzhal“ paleidimai iš naikintuvų „MiG-31K“, – sakoma pareiškime.

Pranešama, kad visos dešimt raketų buvo sėkmingai neutralizuotos. Be to, taip pat buvo sunaikintos 59 „Kh-101"/"Kh-555"/"Kh-55“ tipo sparnuotosios raketos ir trys sparnuotosios raketos „Kalibr“.

„Kh-47M2 Kinžal“ yra deklaruojama Rusijos hipergarsinių raketų platforma. Pagal matmenis ir išvaizdą „Kinzhal“ raketa primena balistines „Iskander“ raketas. Teigiama, kad didžiausias raketos greitis yra 10 machų.

Ją paleidžia modifikuotas lėktuvas „MiG-31K“, galintis nešti vieną raketą ir smogti taikiniams iki 2000 km atstumu. Rusija yra ne kartą tvirtinusi, kad jų tiesiog neįmanoma numušti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas