Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Parado transliacijos per Rusijos televiziją metu – programišių žinutė apie karą Ukrainoje

Programišiai sutrikdė Rusijos televizijos planuotą parado transliaciją antikarinėmis žinutėmis, kuriose teigiama, kad ukrainiečių kraujas – ant rusų rankų.
Kibernetinė ataka
Kibernetinė ataka / 123RF.com nuotr.

Pirmadienį Rusijai švenčiant nacionalinę „Pergalės dieną“ programišiai sugriovė Rusijos televizijos transliacijų planus ir paleido antikarines žinutes, pranešė „BBC Monotoring“. Žinutės pakeitė įprastus TV programų pavadinimus.

Žinutė skambėjo taip: „Ant jūsų rankų – tūkstančių ukrainiečių ir šimtų jų nužudytų vaikų kraujas. Televizija ir valdžia meluoja. Karui – ne.“

BBC pranešė, kad buvo paveikti tokie pagrindiniai kanalai kaip „Rossija-1“, „Pirmasis kanalas“ ir „NTV-Plius“.

Kaip rašo užsienio žiniasklaida, žinutė pasirodė ir per vaikų televizijos kanalą „Karusel“. Tuo metu transliuotas rytinis populiarus rusų animacinis serialas „Maša ir lokys“.

Francis Scarras iš „BBC Monitoring“ – BBC padalinio, stebinčio žiniasklaidą visame pasaulyje – tviteryje paskelbė trumpą vaizdo įrašą, kuriame matyti televizijos programų tvarkaraščiai, o kiekvienoje programoje rodomas tas pats tekstinis aprašymas, rašo „Business Insider“.

Rusijoje gegužės 9 d. minima „Pergalės diena“ – nacionalinė šventė ir karinis paradas, kuris transliuojamas per Rusijos televiziją. Kasmetiniu renginiu Rusija mini Sovietų Sąjungos ir sąjungininkų pajėgų pergalę prieš nacistinę Vokietiją 1945 m.

Ekspertai anksčiau spėliojo, kad V.Putinas pasinaudos šiuo renginiu, kad toliau skleistų propagandą ir pagrįstų beprecedenčius Rusijos karinius veiksmus Ukrainoje.

Vasario 24 d. užuolęs Ukrainą V.Putinas aiškino, kad jis pradeda „specialią operaciją“ šaliai „denacifikuoti“. Nuo to laiko šalyje uždrausti beveik visi vakarietiški naujienų kanalai, „Instagram“ ir „Facebook“, tad dauguma Rusijos žiūrovų gali susipažinti tik su Kremliaus kontroliuojamais pranešimais apie karą.

Neaišku, kas pirmadienį paskelbė žinutę per televiziją. Manoma, kad tai galėjo padaryti programišių grupuotė „Anonymous“, kurie yra paskelbę kibernetinį karą Rusijai ir V.Putinui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas