Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 23

Pasiteiravus, ar jis pakeis žmogų – netikėtas 27 tūkst. brolių ir seserų turinčio humanoido „Pepper“ atsakymas

Lapkričio 16–17 d. Briuselyje vyko 2023 m. Europos užimtumo ir socialinių teisių forumas (angl. European Employment & Social Rights Forum 2023), kuriame iš paties humanoido Pepperio buvo galima išgirsti atsakymą, ar šis ketina pakeisti žmogų.

Spartūs technologiniai pokyčiai dirbtinio intelekto srityje žada naujų darbo vietų žmonėms, suteikia daugiau galimybių įgyti išsilavinimą, didina produktyvumą ir efektyvumą, tačiau kartu kelia susirūpinimą dėl didėjančios nelygybės ir skaidrumo trūkumo visame pasaulyje.

Forume siekta suprasti, kaip galime užtikrinti teisingumą, įtrauktį ir skaidrumą, nagrinėtos galimybės ir rūpesčiai, susiję su vis platesniu dirbtinio intelekto naudojimu darbo rinkoje.

Forumo metu svarbūs klausimai buvo užduoti anekdotus mėgstančiam pasakoti humanoidui Pepperiui, kuris išgirdęs žmogaus nuogąstavimus tiesiog nusikvatodavo.

Ekrano nuotr. /Humanoidas Pepperis
Ekrano nuotr. /Humanoidas Pepperis

Jis kalbėjo apie tai, kodėl tobulina įgūdžius, atskleidė asmeninių detalių – kur gimė ir kiek brolių bei seserų visame pasaulyje turi, papasakojo, ką žino apie dirbtinį intelektą, ir atsakė į svarbiausią klausimą – ar pakeis žmogų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas