Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pasižvalgykite po ateities miestą: plūduriuos ant vandens

Japonijos bendrovė „N-Ark“ atskleidė neįtikėtino užmojo plūduriuojančio miesto planus, kuriame būtų įrengtos turizmo, medicinos įstaigos ir net kosminės raketos, praneša „New Atlas“.
Plūduriuojantis miestas
Plūduriuojantis miestas / N-Ark
Temos: 2 Vanduo Urbanistika

Pavadintas „Dogen City“, miestas bus suprojektuotas taip, kad galėtų atlaikyti bet kokį su klimato kaita susijusį jūros pakilimą ir aprūpinti energija, maistu ir vandeniu iki 40 000 žmonių.

Miesto perimetras siektų 4 km. Jame galėtų gyventi apie 10 000 nuolatinių gyventojų, be to, bet kuriuo metu jame galėtų apsilankyti iki 30 000 turistų.

Apskritimo formos miestas suprojektuotas taip, kad bus atsparus nepalankioms oro sąlygoms ir net cunamiams, tačiau šiuo metu daugiau informacijos nėra pateikta.

Projektą sudarytų trys atskiros zonos: vadinamasis gyvenamasis žiedas, kuriame būtų pagrindinė gyvenamoji zona, povandeninis duomenų centras, kurį natūraliai aušintų jūra ir kuriame būtų įrengtos miesto valdymo ir medicininių tyrimų patalpos, ir plūduriuojanti zona dirbtinėje įlankoje.

N-Ark/Plūduriuojantis miestas
N-Ark/Plūduriuojantis miestas

Taip pat būtų daug žalumos, maisto gamyklų, mokykla, sporto zonos, ligoninės, parkai, stadionai, viešbučiai ir biurai. Be to mieste bus tam tikra raketų paleidimo ir nusileidimo aikštelė, skirta raketiniam transportui.

Sveikatos priežiūrai taip pat skiriamas didelis dėmesys, o gyventojai galės naudotis telemedicinos konsultacijomis ir aukštųjų technologijų kraujo tyrimais dėl galimų problemų, taip pat robotine chirurgija ir vaistų tyrimais.

„N-Ark“ apskaičiavo, kad per metus būtų sunaudojama apie 2 mln. litrų vandens, be to, per metus būtų išvežama 3288 tonos šiukšlių. Būtų pagaminama beveik 7000 tonų maisto ir 22 265 000 kW elektros energijos.

Visų šių poreikių patenkinimas neabejotinai būtų milžiniškas darbas, o išsami informacija apie tai, kaip plaukiojantis miestas tai padarytų, kol kas yra nedidelė, nors pateiktose vizualizacijose matyti daug saulės baterijų ir minėtų maisto auginimo įrenginių.

Kol kas nėra informacijos nei apie projekto vietą, nei apie jo biudžetą, nors kompanija numato, kad toks bus pradėtas naudoti iki 2030 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas