Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Paslapties uždanga nukrito: „Lumix GH6“ – profesionalo svajonė telpa delne

Girdite traškėjimą? Tai „Panasonic“ vėl laužo sisteminių kamerų galimybių ribas. Pasauliui pristatomas sisteminis fotoaparatas „Lumix GH6“, kurio nekantriai laukia ir profesionalai. G serija, orientuota į aukščiausios kokybės nuotraukų ir video įrašų kūrimą pradėta gaminti dar 2009-aisiais. Šis japonų gamintojas pastaraisiais metais yra vienas sisteminių kamerų pasaulinių lyderių ir pribloškiančių inovacijų kūrėjų, todėl naujasis modelis ypač laukiamas. Nejaugi tai viršūnė?
Panasonic Lumix GH6
Panasonic Lumix GH6 / „Panasonic“ nuotr.

300 kadrų per sekundę!

Taip, panašu, kad šiandien tai geriausia, ką galima patirti šiame kompaktiškame aukščiausios kokybės sisteminių fotoaparatų segmente, angliškai tiksliau apibrėžiamame „mirrorless“ terminu. Ankstesni „Lumix GH6“ pirmtakai buvo vertinami už tai, jog gana lengva kamera išpildo aukščiausius video reikalavimus, būtinus ne tik profesionaliose studijose, bet ir kasdienybėje, sudėtingomis lauko sąlygomis.

Dėl šios serijos kamerų savybių ir kitų skaitmeninių technologijų galybė žmonių tapo vlogeriais, įspūdingus kadrus kuriančiais keliautojais. Kokybiško vaizdo nori ne tik nusipelnę šios srities korifėjai, naudojantys sunkias, brangias ir sudėtingas sistemas. Reikia pripažinti, kad GH serija pakerėjo ir profesionalus. Jie su nekantrumu laukia akimirkos, kuomet galės savo rankose laikyti ir išbandyti „Lumix GH6“. Svajonių kadrai ir vaizdo įrašai jau pasiekiami kiekvienam?

„Panasonic“ nuotr./Panasonic Lumix GH6
„Panasonic“ nuotr./Panasonic Lumix GH6

Taip, tikrai nepasigirdo. Naujausias modelis geba 4K režimu filmuoti 300 kadrų per sekundę. Tai tik nykstamai menka smulkmena, palyginus su viskuo, ką pateikia GH6 kūrėjai. Keletas laimingųjų, kuriems jau teko išbandyti šią kamerą, pabrėžė, jog šis filmavimo režimas yra būtent tai, ko labai norisi filmuojant įspūdingą judesį. Pavyzdžiui, ši kamera ideali, jei norite kokybiškai nufilmuoti krentančio krioklio purslus iš arti. Vėliau visi netenka žado stebėdami sulėtintą kerintį vandens purslų žaismą.

Pabrėžkime ir tai, kad naujasis 25,2 megapikselio „Live MOS“ jutiklis pasižymi didele raiška, sparčiu signalo nuskaitymu ir plačiu dinaminiu diapazonu. Naujasis „Venus Engine“ užtikrina maždaug dvigubai didesnę apdorojimo galią, todėl galima sparčiai apdoroti didesnį naujojo jutiklio surenkamą informacijos kiekį.

„Panasonic“ nuotr./Panasonic Lumix GH6
„Panasonic“ nuotr./Panasonic Lumix GH6

Filmavimas – lyg balerinos šokis

Sunku surasti tinkamą metaforą ar palyginimą, kokia dovana filmavimo entuziastams yra „Lumix GH6“ stabilizavimo sistema. Pripažinkime, kad dabar yra būtent filmavimo epocha. Tai, kas daugeliui buvo nepasiekiama ir per brangu, šiandien jau telpa delne.

Naujas itin didelio tikslumo penkių ašių giroskopinis jutiklis su nauju algoritmu padeda didelės raiškos vaizdą fotografuoti arba filmuoti be trikojo. Nauja sistema pajėgi pajėgi išsaugoti iš tiesų tikroviškus vaizdus ne tik RAW, bet ir JPEG formatu.

„Panasonic“ nuotr./Panasonic Lumix GH6
„Panasonic“ nuotr./Panasonic Lumix GH6

Preciziška stabilizavimo sistema leidžia gana lengvai ir kokybiškai filmuoti bei fotografuoti iš rankos naudojant teleobjektyvą. Tai iš tiesų perversmas. Ypač filmavimo srityje. Ši sistema suteikia judesio kompensavimą pagal judesio tipą – ar jis atsirado dėl pasukimo, pakreipimo, ar rankos drebėjimo.

Naujoji kamera atitinka profesionalų kokybės lygį ir standartus. Jau minėti 300 kadrų per sekundę ir fantastiškas stabilizavimas, toli gražu ne viskas. LUMIX GH6 įdiegta V-Log/V-Gamut filmavimo funkcija užtikrina didelį dinaminį diapazoną ir plačiausią spalvų spektrą. Vaizdas išsaugomas keliais vienu metu vykstančiais atskirais procesais. Tokiu būdu išgaunamos kerinčios natūralios spalvos ir stulbinantis vaizdo gylis.

Kamera turi daug nustatymų, kuriuos kiekvienas gali pasirinkti pagal savo poreikius. Pavyzdžiui, atžvelgiant į profesionalių naudotojų prašymus, galima naudoti tokias pagalbines vaizdo funkcijas: švytėjimo taškų matuoklis, kadro žymeklis, anamorfinio ištrynimo ekranas, raudonasis REC kadro indikatorius ir kitos signalinės lemputės. Viskas viename aparate!

„Panasonic“ nuotr./Panasonic Lumix GH6
„Panasonic“ nuotr./Panasonic Lumix GH6

Naujovių puokštė

Profesionalai ir mėgėjai jau kelias savaites nekantrauja. Kilo įvairių spėlionių, ar pavyks „Lumix GH6“ pateisinti lūkesčius ir išpildyti naudotojų pageidavimus. Pavyko. „Center Marker“ žymelis nuo šiol leidžia pasirinkti žymeklio tipą, o spalvų temperatūrą bus lengva bei patogu stebėti tiesiog ekrane.

Labai svarbus akcentas filmavimo entuziastams – garso kokybė ir paties garso įrašymo būdų įvairovė. Galima derinti kelių tipų išorinius mikrofonus, atitinkančius situaciją. Pavyzdžiui, reikia įrašyti kalbėtojų balsą ir aplinkos garsą. Garso meniu galima lengvai pasiekti fotoaparato viršuje esančiu mygtuku Fn1. Įrašant 4 kanalų garsą galima lengvai patikrinti garso lygį. Išoriniam mikrofonui yra 3,5 mm stereofoninis lizdas.

Judesio entuziastams – galima kurti 4K „Time Lapse“ vaizdo įrašus. Ateityje atnaujinus programinę įrangą bus pridėta USB prievado galimybė, todėl duomenis bus galima įrašyti tiesiai į SSD diską.

LUMIX GH6 gali fotografuoti 14 kadrų per sekundę sparta naudojant mechaninį užraktą ir 75 kadrų per sekundę sparta – elektroninį užraktą.

Išspręsta ir perkaitimo problema, būdinga nepertraukiamo filmavimo atveju. Ypač, kai aukšta raiška ir didelis kadrų dažnis. Šilumos išsklaidymo sistema veikia efektyviai, todėl galima ilgesnį laiką įrašyti VFR/HFR, „ProRes“ ir didesnės nei 4K raiškos filmuotą medžiagą.

„Panasonic“ nuotr./Panasonic Lumix GH6
„Panasonic“ nuotr./Panasonic Lumix GH6

Malonus akcentas – naujoji kamera yra pakankamai tvirta, kad atlaikytų ir ekstremalius išbandymus – iš magnio lydinio nulietas priekinis ir galinis rėmas. Taip pat ji atspari gausiems vandens purslams, dulkėms, šalčiui. Užrakto kadrų rezervo ir ilgaamžiškumo gali pavydėti ir žymiai brangesnės profesionalios kameros – maždaug 200 000 ciklų.

Žinovai iškart pastebės, kad fotoaparate LUMIX GH6 įrengti dvigubi kortelių lizdai – CF ir SD. Kam to reikia? CF express kortelė palaiko vidinį didelės spartos vaizdo įrašų įrašymą 800 Mbps ar didesne sparta. SD atminties kortelė UHS II V90 palaiko vidinį 600 Mbps ar mažesnės spartos vaizdo įrašų įrašymą. Turime galimybę didesnei įrašymo spartai! Aparate taip pat yra HDMI jungtis, veikia įvairūs spartūs ryšiai su kompiuteriu ar telefonu.

„Panasonic“ nuotr./Panasonic Lumix GH6
„Panasonic“ nuotr./Panasonic Lumix GH6

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas