Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 07

Pavojingas lieknėjimo receptas iš Rusijos sparčiai plinta pas mus: perspėjo, kad prisižaisite su sveikata

Vis dažniau socialiniuose tinkluose pasirodo pranešimų apie stebuklingus svorio metimo miltelius, kurie geriami ištirpinti vandenyje. Tačiau specialistai perspėja, kad vartodami ne vaistinėse platinamus produktus, kurių kokybė neaiški, o sudėtyje yra diuretinių savybių turintis augalas, galite smarkiai prisižaisti su sveikata.
Lieknėjimas
Lieknėjimas / Adobe Stock nuotr.

Per „Instagram“ paskyrą viena žinoma influencerė kviečia jungtis į jos komandą ir platinti produktus, padedančius lieknėti, bei tokiu būdu užsidirbti. Šie produktai pagaminti Rusijoje.

„Jie skirti tam, kad išjudintų užsistovėjusį jūsų svorį, nuimtų patinimus nuo kojų, veido, pravalytų organizmą“, – receptą padailinti figūrą serviruoja influencerė.

Tačiau, nors ji pabrėžia, kad tai nėra diuretikai, vis dėlto diuretinių savybių turintis augalas – kiniškas hibiškas – jo sudėtyje yra.

Gydytoja dietologė Edita Saukaitytė-Butvilė 15min paaiškina, kad diuretikai yra vaistų grupė, skirta padėti iš organizmo pašalinti skysčių perteklių, ir siunčia perspėjimą tiems(-oms), kurios(-ie) susivilios šiuo lieknėjimo būdu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas