Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pentagonas Ukrainai turi ginklų už 5 mlrd. dolerių, bet neturi pinigų juos pakeisti

JAV gynybos sekretoriaus pavaduotojas Michaleas J. McCordas, atsakingas už finansinę atskaitomybę, sakė, kad Pentagonas iki metų pabaigos Ukrainai turi ginklų už 5 mlrd. dolerių, bet tik 1,6 mlrd. dolerių šiems ginklams pakeisti.
JAV amunicijos gamykla
JAV amunicijos gamykla / „AP“/„Scanpix“

Ginklai, kuriuos Pentagonas perduoda Ukrainai, paprastai paimami iš sandėlių, o departamento lėšomis sudaromos sutartys su gynybos bendrovėmis dėl jų pakeitimo.

Kaip paaiškino Pentagono atstovas, JAV Kongresui nepatvirtinus papildomo finansavimo, JAV gynybos departamentas gali valdyti tik 1,6 mlrd. dolerių pakeitimo sutartims.

„Norime nuolat papildyti ir siųsti signalą pramonei, kad yra nuolatinis poreikis gauti finansavimą ir sudaryti sutartis, kad būtų išlaikytas pagreitis. O mes jau turėjome jį sulėtinti, nes matome realią uždarymo perspektyvą“, – agentūrai „Bloomberg“ sakė M.McCordas.

Jei iki šeštadienio pabaigos Kongresas nepatvirtins, o JAV prezidentas nepasirašys federalinės vyriausybės finansavimo – ilgalaikio ar laikino – įstatymų, JAV valstybės institucijoms gresia uždarymas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas